Categories: Info IT

Cât de protejat eşti împotriva viruşilor şi a hackerilor (2)

Sebastian Mezei

Există câteva mijloace principale de apărare şi protejare a calculatorului dumneavoastră împotriva viruşilor şi hackerilor. V-am prezentat în numărul trecut firewall-ul, antivirusul, iar aici, urmează celelalte două.
Aplicaţii spyware:
Există viruşi informatici care spionează acţiunile dumneavoastră, denumiţi spyware. Aceştia înregistrează fiecare tastă pe care o apăsaţi, inclusiv parole şi informaţii financiare. Un semn care vă arată că aveţi un astfel de virus în calculator, poate fi: o serie bruscă de ferestre pop-up, performanţa scăzută a calculatorului şi deschiderea nedorită a unor site-uri pe care nu le accesaţi.
Protecţia spyware este inclusă în anumite programe antivirus, sau pot fi achiziţionate separat programe dedicate anti-spyware. Pentru a evita aceasta: descărcaţi software gratuit numai de pe site-urile de încredere. Nu daţi click pe link-urile cu ferestre pop-up sau pe spamurile primite pe e-mail.
Setarea browser-ului:
Setările de securitate ale browser-ului trebuie puse pe opţiunea „Medium-high“ sau „High“. Pentru aceasta, mergeţi în secţiunea „Tools“ a browser-ului vostru, apoi intraţi de opţiunea „Internet options“. În „Security“, setaţi opţiunile medium sau high. Actualizaţi-vă sistemul şi browser-ul în mod regulat, profitând de actualizările de securitate automate.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago