Există câteva mijloace principale de apărare şi protejare a calculatorului dumneavoastră împotriva viruşilor şi hackerilor. V-am prezentat în numărul trecut firewall-ul, antivirusul, iar aici, urmează celelalte două.
Aplicaţii spyware:
Există viruşi informatici care spionează acţiunile dumneavoastră, denumiţi spyware. Aceştia înregistrează fiecare tastă pe care o apăsaţi, inclusiv parole şi informaţii financiare. Un semn care vă arată că aveţi un astfel de virus în calculator, poate fi: o serie bruscă de ferestre pop-up, performanţa scăzută a calculatorului şi deschiderea nedorită a unor site-uri pe care nu le accesaţi.
Protecţia spyware este inclusă în anumite programe antivirus, sau pot fi achiziţionate separat programe dedicate anti-spyware. Pentru a evita aceasta: descărcaţi software gratuit numai de pe site-urile de încredere. Nu daţi click pe link-urile cu ferestre pop-up sau pe spamurile primite pe e-mail.
Setarea browser-ului:
Setările de securitate ale browser-ului trebuie puse pe opţiunea „Medium-high“ sau „High“. Pentru aceasta, mergeţi în secţiunea „Tools“ a browser-ului vostru, apoi intraţi de opţiunea „Internet options“. În „Security“, setaţi opţiunile medium sau high. Actualizaţi-vă sistemul şi browser-ul în mod regulat, profitând de actualizările de securitate automate.
Costel Avram, administratorul public al județului Pentru că a câștigat o luptă importantă, cea împotriva…
Vorbesc gurile rele că acum, cu toată reorganizarea asta a sistemului bugetar, un angajat de…
După reorganizarea Romsilva vor rămâne 12 direcții din totalul de 41 și va fi efectuată…
Trei tineri sunt bănuiţi că ar fi înţepat rezervoarele unor autoturisme parcate în municipiul Vulcan…
Hoțul a spart cabinetul avocatului de două ori în decurs de două săptămâni, iar de…
O amplă oprerațiune a polițiștilor români și britanici a dus la destructurarea unei rețele de…