Câştig de cauză pentru Primăria Şoimuş

05 irimie mihai primar soimus (6)  Magdalena Şerban

Demararea programului investiţional legat de introducerea alimentării cu apă în şase sate din comuna Şoimuş a fost împiedicată de existenţa unei contestaţii la licitaţia de atribuire a execuţiei. De curând, Primăria Şoimuş a primit câştig de cauză în instanţă, ceea ce înseamnă că mai e puţin până la începerea lucrărilor.

„Deoarece devizul uneia dintre firmele participante la licitaţie era greşit, a fost scoasă în afara procedurii. Pe acest motiv, am fost contestaţi în instanţă de reprezentanţii societăţii respective. Contestaţia a fost făcută întâi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, apoi s-a ajuns la Curtea de Apel Alba-Iulia. Aici am câştigat, plângerea dovedindu-se a fi nefondată, iar acum aşteptăm să ni se comunice motivaţia, adică ceea ce se află în spatele deciziei primite. După ce o primim, putem semna contractul pentru execuţie şi să începem lucrările, mai ales că timpul ţine cu noi. Avem alocaţi în buget bani pentru această investiţie, pentru că este prioritară în 2014. De aducţiune cu apă vor beneficia 1.100 de gospodării din comună. La început, în proiect nu erau prevăzute şi branşamentele, dar am preferat să-l revizuim şi să le includem, astfel încât cetăţenii noştri să nu scoată nici un ban din buzunar, pentru a se branşa. Am preferat să strângem noi cureaua mai mult”, arată Mihai Gabriel Irimie (foto), primarul comunei Şoimuş. Acesta spune că lucrările vor debuta în satul de centru, pe rând, urmând şi celelalte sate – Bălata, Bejan, Boholt, Chişcădaga şi Păuliş. Valoarea lor se ridică la suma de 11.140.000 lei, bani care provin din bugetul local.
„Iar pentru că mâine este o zi însemnată în calendarul oricărei doamne şi domnişoare, profit de acest prilej şi le doresc ca primăvara nu demult începută să le aducă numai bucurii şi tot binele din lume. Să aibă alături oameni de calitate, prieteni de nădejde şi familii fericite”, încheie Mihai Gabriel Irimie, primarul din Şoimuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.