Categories: ActualitateFlash

Casa de Cultură Deva intră în renovare şi-l pierde pe drum pe Drăgan Muntean

Casa de Cultură din Deva sau Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, cum i se spune acum, va intra în reabilitare, dar în acelaşi timp, îşi va schimba şi denumirea.
Renovarea clădirii este binevenită, având în vedere faptul că de la darea ei în folosinţă, în urmă cu aproape 40 de ani, nu s-a mai făcut acest lucru. Investiţia este una importantă, în valoare de 30 de milioane de lei şi se va reabilita aproape totul, de la faţadă, la instalaţiile electrice şi de termoficare, toate spaţiile interioare. Primarul Petru Mărginean susţine că investiţia este absolut necesară, mai ales că imobilul se află în centrul municipiului şi nu prea se încadrează cu fântâna arteziană muzicală, în primul rând. Pe de altă parte, trebuie găsită o nouă denumire, propunerea făcută de directorul adjunct, Alexandru Gruian, de Centrul Cultural D”ARTE, nefiind acceptată de cei de la Direcţia de Cultură. În aceste condiţii, aleşii deveni au votat pentru o nouă denumire, aceea de Centrul Cultural Deva. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • peste tot in lume se numesc ,,case de cultura"....si nu le e rusine,pt ca nu au frustrai ca romanii....

  • Doar la romani se poate intampla asa ceva,parca le este rusine cu marile valori pe care le-a dat tarisoara asta,asa micuta cum este ea. Vreau sa va spun un singur lucru,indiferent daca vreo institutie din acest jud.va purta sau nu,numele interpretului Dragan Muntean,prin ceea ce el a facut va ramane mereu in inimile oamenilor si cu siguranta numele lui nu se va uita,lucru ce nu as putea spune despre "domnii politicieni",de a caror nume cu siguranta nu isi va mai aminti nimeni peste cativa ani.

  • rusine Deva!in aproape orice loc din lume , aceste institutii poarta numele cuiva!
    oare va impune FMI sau UE sa schimbati acest frumos nume a marelui interpret?oare credeti ca cine i-a pus acum vreo 10 ani numele casei de cultura devene, i-a pus degeaba?Cum puteti sa stergeti praful si sa dati cu matura peste o asemenea personalitate a Romaniei?sau la voi e mai tare La Centru Cultural D'Arte, decat Casa de Cultura Dragan Munteanu?Cat de inculti puteti fii voi daca schimbati acest nume !?Rog prefectul Molt sa i-a atitudine!si spuneti cand se incepe renovarea, nu ne mai tromboniti ca prin 2014 , etc.

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago