Cărţi şi daruri pentru copiii din Luncoiu de Jos

27 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Administraţia din Luncoiu de Jos le va oferi preşcolarilor şi şcolarilor 100 de cărţi pe care s-ar bucura să le citească pe parcursul vacanţei de iarnă. Nu vor lipsi nici darurile specifice Crăciunului.

„Vrem să-i atragem în lumea poveştilor pe prichindei, dar şi în sfera literară pe cei mai mari. Într-o eră a Internetului, cărţile par a pierde teren, însă dacă fiecare va conştientiza că trebuie să-i încurajeze pe cei aflaţi pe băncile şcolii să nu prefere doar tehnologia, în detrimentul valorilor tradiţionale, lucrurile ar avea viitor. La asta ne-am gândit când am decis să le oferim cărţi. Poate că în zilele friguroase, le-ar prinde bine să se delecteze cu o lectură, în egală măsură sporindu-şi aria cunoştinţelor dobândite în afara curriculei şcolare. Pe de altă parte, vom organiza o acţiune cu prilejul sărbătorilor de iarnă, la căminul cultural din satul principal, în cadrul căreia copiii vor prezenta un program artistic ce va fi completat de colindele unor interpreţi din zonă. Apoi, în seara de 24 decembrie, cei care merg cu Steaua şi dubele se adună în faţa primăriei, aici urmând să servim câte o felie de cozonac, suc, vin şi să dăm startul vechilor obiceiuri. Aşa e mereu, de Ajun. Aşteptăm şi colindători la primărie, uşa ne este deschisă pentru toţi cei care vor să ne aducă un gând bun”, a spus Călin Dud (foto), primarul comunei Luncoiu de Jos.
Legat de trecerea în 2020, acesta e de părere că fiecare ar trebui să-şi organizeze Revelionul după bunul plac, excluzând ideea unei petreceri în aer liber. Însă până atunci, mai e de celebrat o manifestare de mare însemnătate pentru orice inimă de român. „Deoarece se apropie 1 Decembrie, le urez românilor de pretutindeni, indiferent că au rămas în ţară sau au luat calea străinătăţii, să rămână demni şi uniţi. Jertfa înaintaşilor şi lupta lor pentru a închega România de azi merită respect şi apreciere. Să nu uităm că în 1918, la Alba Iulia, după ce sute de mii de români şi-au dat viaţa în Primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vă îndemn să fim români în fiecare zi a anului!“, a transmis primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salvatorii minieri şi de suprafaţă din România au concurat la Petroşani

La sediul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră Insemex Petroşani s-a desfăşurat cea de-a XII-a ediţie a...

Peste şase ani de puşcărie, pentru dublă tâlhărie

Deveanul de 22 de ani care a urmărit şi bătut un bătrân de 74 de ani, pentru a-l tâlhări, a...

Tânărul din Vulcan acuzat de viol asupra unei fetiţe de 4 ani, trimis în judecată

Alin Danciu, tânărul din Vulcan arestat în Arad, este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de viol în formă continuată,...

Închide