ActualitateFlash

Cartea „Dracula, mortul viu”, lansatã la Castelul Corvinilor

Cartea „Dracula, mortul viu“ scrisă de Dacre Stoker – un strănepot al scriitorului Bram Stoker, a fost lansată sâmbătă la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu prilejul primei ediţii a „Dracula Festival“, o manifestare culturală ce îşi propune să promoveze turismul cultural şi istoric al României. 07 castelul-corvinilor
Bestseller-ul „Dracula, mortul viu“ se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker, cartea fiind scrisă împreună Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului mit „Dracula“ de Bram Stoker. „Am scris despre Dracula, pentru că am crezut că povestea trebuia să continue. Aşa că am scris o carte – Dracula Undead, la 25 de ani după ce povestea lui Bram Stoker se sfârşeşte, dar am şi creat un nou Dracula, pe care istoricii şi oamenii îl pot identifica“, a spus Dacre Stoker cu prilejul prezentării cărţii sale. Acesta a dezvăluit că lucrează acum la un ghid de călătorie al cărui scop este să arate adevărul istoric despre Vlad Ţepeş.
„Este un ghid de călătorie prin care doresc ca oamenii să vină în ţara dumneavoastră minunată şi să le arătăm adevărul istoric despre Vlad (Ţepeş, n.r.) şi despre minunatele dumneavoastră castele, sate şi locuri, dintre care unele sunt asociate cu acesta. De asemenea, vrem să explicăm şi mitul (lui Dracula, n.r.) şi să arătăm locurile despre care se vorbeşte în povestea lui Dracula, pentru a putea face diferenţa între cele două“, a explicat autorul.
Aflat pentru prima oară la Hunedoara, Dacre Stoker s-a arătat impresionat de arhitectura castelului şi de împrejurimile acestuia, chiar dacă nu apucase încă să vadă decât foarte puţin din acest monument istoric. „Din ceea ce am remarcat de afară, este de departe unul dintre cele mai incredibil de frumoase castele pe care le-am văzut vreodată (…) Împrejurimile sunt minunate. Am privit castelul în poze şi eram foarte curios să ajung aici. În final, am ajuns pentru acest festival medieval şi abia aştept să văd tot castelul, toate activităţile şi luptele cavalerilor“, a spus Stoker.
„Dracula Festival“ este un concept creat de doi tineri români care şi-au pus în valoare experienţa pe care au acumulat-o ca voluntari la evenimente şi care îşi propun acum, prin asociaţia Romanian Treasures, să promoveze cultura şi istoria ţării noastre peste hotare. „Dorim să promovăm România, cultura şi istoria ţării noastre peste hotare şi pentru acest lucru am făcut acest festival. «Dracula Festival» face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a turismului. Dorim să facem o asociaţie de turism – Promoting Romania – în care să implicăm comunităţile de români din afară, studenţii, pentru promovarea ţării noastre”, a spus Alexandru Teodorov, un tânăr care a organizat festivalul „de la zero“, la cei numai 24 de ani pe care-i are acum.
Cu un an mai tânără, colega sa Alexandra Dinu, a recunoscut că responsabilităţile sunt mari, precizând însă că experienţa acumulată ca voluntar i-a fost de mare folos. „Am avut multă experienţă din activităţile la care am lucrat ca voluntar. Este mult mai multă muncă atunci când ai toată greutatea pe umeri, dar am fost mereu uniţi, iar părinţii ne-au ajutat foarte mult la organizare“, a spus Alexandra. Întrebată cum au reacţionat cei cu care au lucrat în pregătirea festivalului, dată fiind tinereţea ei şi a colegului, Alexandra a afirmat că toate persoanele cu care au venit în contact au apreciat ideea pe care cei doi au prezentat-o. „Noi am luat legătura cu foarte multe persoane, mai întâi pe e-mail. Le-a plăcut iniţiativa, au fost foarte deschişi. Când ne-au văzut efectiv, au fost miraţi, dar au fost încântaţi de iniţiativa noastră. Intenţionăm să o continuăm şi o transformăm într-o tradiţie. Poate tot aici, la castel, facem un tur al castelelor“, a arătat Alexandra Dinu.
„Dracula Festival“ a continuat şi ieri la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Turiştii care au fost prezenţi la festival au asistat la turniruri şi concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.
În paralel, la castel, a avut loc şi prima ediţie a Târgului European al Castelelor, manifestare la care au fost reprezentate 21 de castele şi palate cunoscute din şase ţări europene. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura