Carnaval Halloween la Biblioteca Judeţeană

Magdalena Şerban

Vineri seara, curtea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a fost luminată de zeci de bostani-felinar, întâmpinându-se sărbătoarea Halloween-ul prin concursuri tematice şi prezentări ale unor obiceiuri şi tradiţii specifice spaţiului anglo-saxon şi american. La acţiune au luat parte copii, părinţi şi bunici, precum şi toţi cei care au vrut să guste dintr-un spectacol complet al inventivităţii şi al farmecului copilăriei.
„Pe lângă activităţile profesionale, de informare, pe care instituţia noastră le desfăşoară, pe lângă promovarea culturii, a marilor personalităţi şi evenimente, pe lângă lansările de carte, doreşte şi poate să organizeze şi momente de destindere, de recreere, aşa cum a fost şi seara de Halloween. Ca în fiecare an, şi acum am lăsat copiii să-şi pună fantezia la încercare şi le-am oferit prilejul de a lua parte la cele două îndrăgite concursuri: Cel mai înspăimântător costum şi Dovleacul de groază. Aşa cum ne-au obişnuit deja din ediţiile precedente, copiii şi-au manifestat din plin imaginaţia, simţul artistic şi inspiraţia în realizarea unor costume de monştri, schelete, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea au creat o atmosferă de mister şi vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată. Câştigătorii celor două concursuri au fost recompensaţi cu premii constând în trofee, diplome şi cărţi, iar toţi copii participanţi la acest carnaval au primit dulciuri”, a declarat Sebastian Bara (foto mic), managerul Bibliotecii Judeţene.
La secţiunea „Cel mai înspăimântător costum” premiul I i-a revenit Alexandrei Stârcu, cel de-al doilea Sofiei Şerb, iar locul III a fost ocupat de Sara Nedelcu. În cadrul competiţiei „Dovleacul de groază”, premiul I i s-a acordat Anamariei Iordache, premiul II a ajuns la Maia Lazăr, iar premiul III şi l-a adjudecat Andrei Lazăr.
https://www.facebook.com/search/top/?q=biblioteca%20judeteana%20%22ovid%20densusianu%22%20hunedoara%20-%20deva

4 comentarii la „Carnaval Halloween la Biblioteca Judeţeană”

  1. shame si rusine lui ioan sebastian bara si Magdalena Șerban pentru ca ajuta traditiile americane sa se dezvolte in detrimentul traditiilor autohtone romanesti si asta pe pamant romanesc, adica in Deva, in Romania. ce cauta vrajitoare si monstrii in educatia elevilor nostri deveni?
    rugam inspectoratul scolar judetean hunedoara sa i-a atitudine asupra acestor acte de golanie antiromanesti si antieducationale pe care ioan sebastia bara le-a furnizat tuturor prin invitatia de a participa la asa zisa sarbatoare americana, aceasta neexistand in manualele de istorie si de religie sau in alte manuale ale eleviilor, si nici in calendarul ortodox roman, si nici in calendarul religios al unui stat din lume.speram ca la anul acest halloween sa nu mai fie folosit in biblioteca judeteana hunedoara si nici in vreo scoala din judetul hunedoara.

  2. Cei 2 Șerban Magda si seba bara fac tandem oficialcu Haloweenul din 2014 an de an la biblioteca din Deva.unul prezintă celălalt il prezintă pe primul la ziar ca ce a facut de Halloween. Se vede e un mecanism bine pus la punct tipic comunist.de a te lauda la ziar ….Deva oraș mic…ei cred ca păcălesc pe toți părinții, copii si elevii din orășel?

  3. PENIBIL PENIBIL PENIBIL

    JENANTI PARINTII CARE SI AU DUS COPIII LA ACEASTA PORCARIE !!!

  4. E adevarat ca acest eveniment nu are nici un rost, mai ales ca Biblioteca Judeteana are activitati meritorii, demne de toata stima. Dar mi se pare hilar ca cineva care vrea, pe buna dreptate, promovarea traditiilor romanesti nu stie sa scrie corect romaneste. Cum sa scrii: „…sa i-a atitudine…”, cand corect se scrie: sa ia atitudine.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.