Categories: Comunitate

Caravană medicală la Râu de Mori

Magdalena Șerban

Într-o perioadă în care lumea are nevoie mai mult ca oricând de analize medicale, mai cu seamă în contextul actual când valul patru al pandemiei generate de COVID-19 a populat, din nou, instituțiile spitalicești, orice caravană medicală e așteptată ca pâinea caldă în localitățile hunedorene, mai ales în cazul celor de munte. A venit rândul comunității din Râu de Mori să beneficieze de investigații gratuite.

Omenie și solidaritate
„Îi informez pe cetățeni că Primăria Râu de Mori, în colaborare cu Comisia de Sănătate Timiș, organizează o caravană medicală ce le este dedicată. Acțiunea se va desfășura du­minică, 10 octombrie, începând cu ora 11:00, la căminul cultural din satul principal. Se vor efectua consultații gratuite pe seg­mente me­dicale precum cardiologie, en­do­cri­no­lo­gie și ginecologie. De asemenea, se vor face mai multe investigații ca EKG, eco­grafii ti­ro­idiene, examen citologic Babeș Pa­pani­co­laou, masurarea glicemiei, măsurarea ten­siunii arteriale. Subliniez încă o dată că ni­meni nu va trebui să plătească nimic, sin­gura condiție pentru a putea beneficia de acest sprijin este că trebuie să se prezinte cu un act de identitate (buletin sau carte de iden­titate). Nu e nevoie de vreun bilet de trimi­tere de la medicul de familie sau de card de sănătate, așa cum poate ar putea să deducă unii. Doar actul de identitate. Vă aș­teptăm în număr cât mai mare să vă cu­noașteți mai bine starea de sănătate. E im­portant de aflat atât pentru dumneavoastră cât și pentru cei dragi. Fiind vorba de unele investigații pe care nu le poți realiza la tot pasul (endocrino­lo­gice, de exemplu), este o oportunitate ce nu trebuie pierdută. Ba mai mult, sunteți scu­tiți de drumuri pe la unitățile medicale de la oraș, cabinete ori spitale și până la urmă de timp pierdut și bani cheltuiți cu deplasarea dus-întors”, a afirmat pri­marul din Râu de Mori, Flaviu Dilertea (foto). Edilul a mai spus că dacă vor exista situații în care cineva doreș­te să ajungă la căminul cultural, dar nu are posibilitatea să o facă, fiind cu afecțiuni majore, greu deplasabil sau în vârstă, poate solicita sprijinul ad­mi­nis­trației publice și se va rezolva și acest aspect. O altă veste bună este că după ce a avut de suferit din pricina scenariului roșu, comuna Râu de Mori a trecut în zona verde a ratei de infectare cu SARS-COV2. ȚRog populația să respecte, în continuare, ca măsură de prevenție, dar și ca una de implementare a reglementărilor sta­bilite de autorități atât purtarea măștii cât și normele de igienă și de distanțare. Sănătate și mult bine”, a fost mesajul lansat de primar.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago