Categories: Sport

CANOTAJ. Medalii pentru România la Cupa Mondială din Elveția

Delegația României de la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna, Elveția, a cucerit nu mai puțin de șase medalii, dintre care una de aur, două de argint și trei de bronz.

Au ratat podiumul
Echipajului format din Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu a câștigat prima medalie a României în Elveția, la dublu rame feminin. Româncele au cu­cerit medalia de argint, deși s-au aflat foarte aproape să urce pe cea mai înal­tă treaptă a podiumului. Ele au fost cro­nometrate cu 06:56.62, iar pe pri­mul loc a ieșit echipajul Noii Zeelande, cu 06:56.51.
Singura medalie de aur a fost cucertită de echipajul de dublu vâsle feminin format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Cea de-a doua me­da­lie de argint a României a fost câști­gată de către echipajul format din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereș, în proba de patru rame feminin, înregistrând un timp de 06:24.65. Pe primul loc în cadrul acestei probe a ieșit echipajul Marii Britanii, cronometrat cu 06:18.64.
Echipajul masculin format din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache a obținut locul al treilea în proba de patru vâsle masculine, iar o altă medalie de bronz a fost câștigată în finala probei de patru rame masculin de către echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci.
A treia medalie de bronz a României a fost câștigată de către echipajul de 8+1 feminin format din: Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu.
Echipajul masculin de 8+1 a ratat însă podiumul. Băieții noștri s-au clasat pe locul 4. Echipajul a fost format din Mihăiță Țigănescu, Cosmin Macovei, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago