Categories: Comunitate

Canicula nu a făcut ravagii la Brănişca

Magdalena Şerban

Vara aceasta a adus în mai toate comunele hunedorene, secetă. La Brănişca, nu s-au semnalat probleme majore, dar administraţia de aici le-a atras atenţia oamenilor de riscul ca situaţia să se deterioreze, toamna fiind una călduroasă.

„Sunt puţine cazuri în care s-au semnalat probleme majore legate de secetă, deşi nivelul apei a scăzut în majoritatea fântânilor. Oamenii s-au ajutat între ei, transportând apă de la unii la alţii, deci nu a fost necesară vreo intervenţie a pompierilor. Nici în trecut nu am cunoscut situaţii-limită. Din ce reţin, au fost în jur de patru cazuri mai urgente, dar rezolvabile. Deşi a scăzut efectivul de animale, necesarul de apă rămâne destul de mare. I-am anunţat pe ciobani şi pe cei care deţin animale în număr mai mare ca să ia legătura cu noi în caz de forţă majoră şi să cerem sprijin mai departe”, a afirmat primarul din Brănişca, Teodor Lazăr (foto). Cât priveşte reţeaua de alimentare cu apă în sistem centralizat, acesta a spus că se lasă aşteptată, administraţia locală neavând banii necesari pentru o astfel de investiţie, iar mai nou, axele europene punând la colţ comunele cu sub 2.000 de locuitori. „Nu credem că vom reuşi să atragem fonduri de la UE pentru programul de alimentare, din moment ce din start nu suntem eligibili. Am avut depus pe vechea Măsură 322 un proiect, dar nu a avut câştig de cauză, fiind declarat eligibil, dar nefinanţabil. S-ar preta pentru reţea satele Brănişca, Târnăviţa, Boz şi Rovina. Târnava se află la o altitudine destul de mare, iar în Fucşoara mai sunt vreo cinci locuitori, deci nu se justifică”, a mai arătat primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago