Candidaţii la şefia PNL Deva, eliminaţi rând pe rând

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sorina Popa

Liberalii hunedoreni sunt în febra alegerilor interne. Ca atare, se fac bisericuţe peste bisericuţe, se fac şi se desfac alianţe şi asocieri. În 8 aprilie 2017 vor fi organizate alegeri pentru o nouă conducere a PNL Deva.
Statutul le interzice să candideze
Deşi şi-au anunţat candidaturile mai mulţi liberali, se pare că unii renunţă. Unul dintre cei care nu va mai candida pentru şefia organizaţiei devene a PNL este Robert Dronca. Şi fostul prefect al judeţului, Dan Pricăjan, vrea să atace acest post. Însă, acesta a avut o perioadă, în care a fost inspector guvernamental, când nu a putut fi membru de partid. În aceste condiţii, nu se ştie dacă Dan Pricăjan va putea candida în 8 aprilie pentru preşedinţia PNL Deva, deoarece s-a reînscris în partid la începutul lunii martie.
Secretarul general al PNL Hunedoara, Vasilică Potecă (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a trimis o scrisoare la secretariatul general al partidului, în care cerea clarificări privind câteva situaţii care au fost înregistrate printre liberalii din judeţ. „În Regulamentul nostru se menţionează că o persoană poate candida pentru şefia unei organizaţii de partid dacă la data de 31 decembrie 2016 a fost membru PNL. Dan Pricăjan nu a fost la acea dată membru de partid, el reînscriindu-se în partid la începutul lunii martie 2017. Şi mai sunt alte situaţii, pe care le-am întâlnit acum. De aceea, am cerut de la conducerea centrală să ne dea lămuriri, să facă nişte clarificări, să ştim ce să facem. Nu vreau să decid eu, pentru că nu e normal aşa. Sunt şi cazuri când un membru de la organizaţia din altă localitate vrea să candideze pentru şefia PNL Deva, deci nici el nu a fost la 31 decembrie 2016 membru la Deva şi nu ar avea dreptul să candideze aici. Repet, am cerut lămuriri şi le aşteptăm. Apoi, vom putea să mergem mai departe”, a declarat Vasilică Potecă, secretarul general al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL. Pe fir a reapărut şi Tiberiu Balint, care convoacă şedinţe la PNL Deva, însă spune că sunt doar informale. Nu se ştie, încă, dacă el va candida pentru preşedinţia PNL Deva sau pregăteşte terenul pentru altcineva.
Doi candidaţi, deocamdată
Cum precizam, în 8 aprilie, liberalii deveni îşi aleg o nouă conducere, iar pe 22 aprilie vor fi organizate alegeri pentru şefia judeţeană. Lupta este extrem de aprinsă. Se vede treaba că, după ce liberalii hunedoreni i-au pierdut pe Mircia Muntean şi Mircea Moloţ de la conducere, barca s-a tot dus la fund.
Liberalii nu-şi revin după două tururi de alegeri pierdute, iar de la poziţia de lideri între formaţiunile politice din judeţ, au ajuns aproape să nu mai conteze în politica locală. Până acum, nici un alt lider liberal nu a reuşit să facă din nou o echipă omogenă şi puternică. Deputatul Lucian Heiuş este în campanie, el candidând la şefia organizaţiei judeţene. Se pare că el a bătut palma cu fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Adrian David, mergând împreună la alegerile din 22 aprilie. Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, a declarat că va ataca şi el postul de preşedinte al PNL Hunedoara. Vom vedea, aşadar, cine va fi urmaşul lui Mircia Muntean şi Mircea Moloţ la conducerea liberalilor hunedoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.