Când guvernanţii vor să ne aburească, fac un grup de lucru

Sorina Popa

Primarul municipiului Hu­nedoara, Dan Bobou­ţanu (medalion), a fost pre­zent, ieri, la Adunarea Ge­nerală a Asociaţiei Municipiilor din Ro­mânia. La această şedinţă a participat şi pre­mierul, Florin Cîţu, ministrul Dez­vol­tării, Attila Cseke, mi­nis­trul Fondurilor Europene, Cris­tian Ghinea şi Sorin Ion, se­cretar de stat la ministerul Educaţiei.

Fără contribuţia asociaţiilor de proprietari
Edilul şef al Hunedoarei a adresat mai multe întrebări ministrului Dezvoltării. Bobou­ţanu l-a întrebat pe Cseke Attila cum va fi re­zol­vată problema creşterii preţurilor mate­ri­a­lelor de construcţii, având în vedere că pro­iec­tele în derulare sunt făcute pe baza pre­ţurilor de acum 3, 4 ani?

Ce a răspuns ministrul Dezvoltării?
Că a fost constituit un grup de lucru în gu­vern. Adică, ştiţi, când vrei să duci cu zăhă­re­lul pe cineva, faci o comisie. În cazul aces­ta, un grup de lucru. Cum ar putea acest grup să rezolve situaţia, când guvernanţilor nu le pasă că firmele de construcţii care au con­tracte cu statul vor intra în faliment, iar ţara nu se mai poate dezvolta?
O altă solicitare de la primarul municipiului Hu­nedoara a fost ca la proiectele de an­ve­lo­pare a blocurilor, asociaţiile de proprietari să nu mai fie nevoite să aibă şi ele o contribuţie. Nici pentru asta nu a primit un răspuns clar. În fine, o altă situaţie este aceea a terenurilor ecologizate şi care, după ce sunt aduse la stadiul iniţial, nu pot fi închiriate sau vândute de către primării. “Am cerut ministrului să ne spună de ce nu putem vinde sau închiria aces­te terenuri? Cum să aducem investitori dacă nu ni se permite acest lucru? Ce facem, punem iarbă şi atât, stăm şi ne uităm la te­renuri? Noi avem peste 100 de hectare de teren, de ecologizat, de la combinatul si­de­rur­gic. Nu putem, deocamdată, să facem ni­m­ic cu el. Doar să-l ecologizăm. Nu e nor­mal”, a spus Dan Bobouţanu, primarul mu­ni­cipiului Hunedoara.
În aceste condiţii, se vede clar că guver­nanţii nu fac nimic pentru ca românii să o ducă mai bine.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago