Categories: Sport

Canabisul va fi scos de pe lista substanțelor interzise

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/ WADA) a anunţat că va reanaliza inc­lud­e­rea canabisului pe lista substanţelor in­ter­zise, la câteva luni după ce atleta Sha’Carri Richardson, vedeta sprintului american, a fost suspendată pentru utilizarea acestei substanţe, ratând participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Examinare științifică
Anul viitor va avea loc o examinare „ştiin­ţi­fică” a canabisului, însă drogul va rămâne interzis până în 2022, a precizat Comitetul Executiv al AMA/WADA, după o reuniune care a avut loc la Istanbul.
„După primirea cererilor de la o serie de părţi interesate, Comitetul Executiv a apro­bat decizia Grupului consultativ de experţi ai listei de a iniţia, în 2022, o examinare ştiinţifică a statului canabisului”, a indicat agenţia într-un comunicat.”În prezent, ca­na­bisul este interzis în competiţie şi va con­ti­nua să fie şi în 2022″, a subliniat agenţia cu sediul la Montreal (Canada).
Sha’Carri Richardson trebuia să fie una dintre vedetele Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după mai multe evoluţii impre­sio­nante la 100 m, în debutul sezonului. Atleta, în vârstă de 21 ani, a ratat însă participarea la competiţia japoneză din cauza unei sus­pen­dări pe 30 de zile, după ce a fost testată po­zitiv la marijuana cu ocazia selecţiilor olim­pice americane din luna iunie.
Cazul său a deschis o dezbatere cu privire la prezenţa marijuanei pe lista substanţelor interzise de AMA/WADA. Multe vedete, spor­tivi şi politicieni au criticat o regulă pe care o consideră învechită şi inutilă, preci­zează AFP.
Conducătorul Federaţiei internaţionale de atle­tism, Sebastian Coe, a cerut la rândul său revizuirea statutului canabisului, afir­mând că „nimic nu este scris în pia­tră”.”Ne adaptăm şi reevaluăm din când în când”, a spus britanicul în timpul Jocurilor Olimpice.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

13 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

13 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

13 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

13 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

15 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

15 ore ago