Campionul studenţilor hunedoreni la şah

11 x 2 bogdan postolachiCiprian Marinuţ

Candidatul de maestru Bogdan Postolachi (foto), din Republica Moldova, student în anul III la Facultatea de Mine Petroşani, a câştigat etapa judeţeană a Campionatului Naţional Universitar de şah, desfăşurată la finalul săptămânii, la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani. Jucătorul antrenat de Gheorghe Scurhan va reprezenta judeţul Hunedoara la faza naţională care va avea loc la Iaşi, în perioada 20-22 mai.

Şi-a apărat titlul
Ca şi anul trecut, candidatul de maestru Bogdan Postolachi, s-a impus fără probleme în competiţia studenţilor din judeţul Hunedoara. Şahistul din Republica Moldova care este student în anul III la Facultatea de Mine din Petroşani a fost urmat în clasament de Florin Macavei, de la Facultatea de Mine Petroşani şi de Alexandru Gorea, de la Facultatea de Ştiinţe Petroşani. Ocupanţii podiumului au fost răsplătiţi cu trofee, medalii şi diplome oferite de organizatori. Campionul competiţiei, Bogdan Postolachi, va reprezenta Universitatea Petroşani la faza finală pe ţară, care va avea loc la Iaşi, în perioada 20-22 mai 2016.
„Studentul Bogdan Postolachi, care are un coeficient Elo de 1974, este cel mai bun finalist pe care l-am avut vreodată la Universitatea din Petroşani şi sperăm să obţină un rezultat valoros la turneul final de la Iaşi ”, a declarat Gheorghe Şcurhan, coordonatorul şahului studenţesc din Petroşani. Competiţia judeţeană desfăşurată în weekend a fost organizată de  Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare