Categories: Sport

Campionii viitorului, „inventaţi” de un fost coleg al lui Hagi

Ciprian Marinuţ

Echipa Viitorul Brad, antrenată de Florin Gavrilă, care a fost coleg de cameră şi coechipier cu Gică Hagi la celebra selecţionată Luceafărul, a câştigat turneul de fotbal dotat cu „Cupa oraşului Simeria”, rezervat copiilor de 10 ani şi mai tineri. Competiţia s-a desfăşurat la finalul săptămânii la Simeria şi a aliniat la start şase echipe din Simeria, Călan, Brad, Petroşani şi Brad.

Trei meciuri, trei victorii
Viitorul Brad s-a clasat pe locul întâi al grupei B a competiţiei, după ce a obţinut două victorii: 8-0 cu Jiul Petroşani şi 3-0 cu CFR Simeria II. Ca urmare a câştigării grupei, formaţia pregătită de Gavrilă a jucat în finală cu câştigătoarea grupei A, Universitatea Petroşani, de care a dispus cu 5-2 şi a câştigat competiţia, cu un şir de trei succese. „Cu aceşti copii lucrez încă din 2010, de la înfiinţarea clubului Viitorul Brad. De regulă, efectuăm câte două antrenamente pe săptămână, iar în weekend avem unul sau mai multe meciuri”, a spus antrenorul Florin Gavrilă, care a jucat 15 ani la Aurul Brad în diviziile B, C şi D, iar între anii 1980 şi 1982 a fost component al echipei Luceafărul unde a fost coechipier şi coleg de cameră cu regele fotbalului românesc, Gică Hagi.
În finala mică, pentru locurile trei patru, CFR Simeria I (antrenor Dorin Costea) a dispus cu 8-0 de Jiul Petroşani (antrenor Damian Militaru), adjudecându-şi medaliile de bronz. În grupe, CFR Simeria I a câştigat cu 15-0 meciul cu Victoria Călan şi a cedat 1-2 în faţa celor de la Universitatea Petroşani (antrenor Gabriel Niţu), în vreme ce Jiul Petroşani a pierdut 0-8 cu Viitorul Brad şi a câştigat 3-1 cu CFR Simeria II. „Cred că am fi putut juca finala mare, însă în meciul direct cu Universitatea Petroşani am ratat cât alţii în 10 partide”, a precizat Dorin Costea, antrenorul echipei CFR Simeria I. În finala pentru locurile 5-6, CFR Simeria II a încheiat la egalitate 5-5 cu Victoria Călan (antrenor Corneliu Dumitriu), iar după executarea a câte patru lovituri de departajare echipa din Călan s-a impus la un gol diferenţă, 6-5.

Premii individuale
În cadrul competiţiei a avut loc şi un concurs de executare a loviturilor de la 11 metri, cu participarea a câte trei jucători de la fiecare echipă. Duelul „nervilor tari” a fost câştigat de Robert Albulescu de la Viitorul Brad. Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Ciprian Bostan de la echipa CFR Simeria I, iar titlul de cel mai bun portar al turneului i-a fost acordat lui Dragoş Teslici, de la echipa Universitatea Petroşani. Golgheterul turneului a fost Ciprian Bostan, CRF Simeria I, cu 11 goluri marcate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

7 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

7 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

7 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

7 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

7 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

7 ore ago