Categories: Sport

Campionii au „trecere” pe piaţa futsalului

Ciprian Marinuţ

Cu excepţia portarului Vlad Iancu şi a juniorilor Macingo şi L. Popescu, singurii deveni din echipă, toţi ceilalţi componenţi ai campioanei FC Deva sunt în discuţii, pentru a se transfera la alte cluburi din ţară sau străinătate.
În Spania, Italia şi la fostele rivale la titlu
Renumele, experienţa şi performanţele obţinute cu FC Deva şi FC CIP le-au asigurat jucătorilor campioanei României o carte de vizită valoroasă, cu care au avut uşi deshise la multe cluburi puternice. Toţi componenţii FC Deva, cu excepţia portarului Vlad Iancu şi a juniorilor Macingo şi L. Popescu, sunt pe cale de a se transfera şi a-şi continua activitatea în futsal la cluburi de top, după ce campioana şi lidera la zi a Ligii I a fost lovită de criza financiară. „Jordy Illa, Lupu, Dobre şi Şotârcă sunt în tratative cu cluburi din Spania. Portarul brazilian Fabio s-a înţeles deja cu Design Braşov. Molomfălean, Gherman, Matei şi Phillipe Prado au oferte de la Design Braşov şi City’us Tg. Mureş. Al-Ioani e aproape de o mutare la un club de Liga a III-a din fotbalul pe teren mare, cred că Minerul Mătăsari”, a spus George Mara, preşedintele FC Deva. Conform unor surse neoficiale,  antrenorul Sito Rivera şi-a găsit un club în Italia.

Aşteaptă o minune
Jucătorii se pot muta fără pretenţii de la FC Deva, însă George Mara a spus că nu a semnat deocamdată actele pentru nici un transfer, întrucât mai aşteaptă o minune pentru salvarea echipei. „Le-am dat acordul să negocieze cu alte cluburi, dar eu mai sper că va apărea o minune şi ne vom salva. Sper ca în ceasul al 12-lea, înainte de reluarea campionatului, să-i rechem la echipă şi să ne batem pentru un nou titlu. Există şi varianta să nu desfiinţăm complet formaţia, chiar dacă nu facem rost de bani şi nu păstrăm jucătorii scumpi, ci să evoluăm cu juniorii”, a spus George Mara.
În afara campioanei FC Deva şi a celor de la Olimpic, echipe care sunt gata să piardă lupta cu criza economică, şi FC Timişoara e pe punctul de a se retrage. Straniu e că formaţii precum City’us Tg. Mureş, Concordia Chiajna sau chiar modesta Spicom Sf. Gheorghe au găsit resurse să aducă jucători  bine cotaţi şi să continue activitatea în Liga I.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu inteleg pozitia Primariei Deva. De citiva ani investeste bani frumosi intr-o echipa care nu are nici un fel de performanta(Muresul Deva) iar acum nu gaseste bani pentru singura echipa care a adus constant titluri (CIP). Cu bugetul Muresului pentru un an cred ca se poate tine CIP-ul cel putin trei ani, la acelasi nivel de performanta ca si pina acum.

    Despre Muresul Deva s-a auzit pe la Matasari, Covaci si Simleu Silvaniei, despre CIP la sediul UEFA de la Nyon...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago