Categories: Sport

Campionatul viitoarelor „stele” ale gimnasticii româneşti

Ciprian Marinuţ

Cele mai bune gimnaste junioare din ţară participă în acest weekend la cea mai importantă competiţie internă a categoriilor lor de vârstă. Campionatul Naţional Individual al Junioarelor va avea loc la Deva, pentru al şaptelea an consecutiv (excepţie fiind 2013, când nu s-a organizat deloc), iar medaliatele au şansa să fie promovate la loturile naţionale. La întrecerea programată mâine şi sâmbătă, şi-au anunţat prezenţa Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, şi preşedintele FRG, Adrian Stoica.

Patru categorii de vârstă, multe speranţe
Competiţia va începe, mâine, la ora 10.30, cu concursul individual compus la cele patru categorii de vârstă: junioare III – nivel II, junioare II – nivel III, junioare II – nivel IV şi junioare I. Pentru cele trei medalii puse în joc la fiecare categorie de vârstă se vor întrece sportive de la 19 cluburi din ţară şi de la loturile naţionale, care au obţinut calificarea în urma participării la Campionatul Naţional pe echipe, din luna iunie. „Clubul CNS Cetate Deva va fi reprezentat la toate categoriile şi îşi propune să aibă cât mai multe prezenţe pe podium. Vor concura toate sportivele din grupele de performanţă şi de la loturile naţionale, cu excepţia Emanuelei Pîrva, care e în proces de recuperare, după o accidentare”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva. Concursul va continua sâmbătă, de la ora 10.00, cu finalele pe aparate, în care se vor pune la bătaie câte 12 medalii la fiecare categorie de vârstă.

Vin oficialităţi de top
Competiţia este una foarte importantă, întrucât micile gimnaste reprezintă eşalonul care bate la „porţile” marii performanţe, iar viitorul gimnasticii româneşti se va „cristaliza” prin munca şi performanţele lor. Pentru a confirma acest aspect al întrecerii, vor fi prezente oficialităţi de top şi nume grele ale gimnasticii româneşti, iar sponsorii par mai generoşi ca altădată. „Gabriela Szabo a confirmat că va fi prezentă la concursul de sâmbătă în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de fostă elevă a şcolii noastre, pentru două trimestre în anii 80. Preşedintele FRG, Adrian Stoica, va fi prezent la concurs, el fiind probabil preocupat de relansarea gimnasticii româneşti. Iniţial, au anunţat că vor participa şi antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang ca reprezentanţi ai campaniei „Ţară, ţară, vrem campioane”, dar în ultimul moment, ei au renunţat. Sponsorul principal al competiţiei care asigură premiile în bani şi s-a implicat în organizare este Remedia, iar alături au mai venit din acest an şi cei de la DHS Eurosport şi Elite Nutriţia, care vor oferi premii în produse şi obiecte”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva.
În concurs se vor afla sportive de la Lotul Naţional de la Deva, Lotul Naţional de la Izvorani, Farul Constanţa, Steaua Bucureşti, CSS 1 Timişoara, CSS Triumf Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CSM Oneşti, CSS 1 Constanţa, CSS Galaţi, CSS Steaua, SCM Bacău, CSM Arad, CSS Buzău, CSS 2 Bucureşti, Petrolul, CSS Sibiu, CSSG Focşani, CNS „Cetate” Deva, unele dintre ele aflate deja în prim-planul gimnasticii juvenile, cu afirmări la întrecerile continentale sau naţionale. În paralel, senioarele se pregătesc pentru participarea la etapele de Cupă Mondială, programate în această toamnă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago