Categories: Sport

Campionatul naţional de Street Workout, la Orăştie

Natalia Bumbac

Duminică, 15 iunie, în Parcul Tineretului din Orăştie, va avea loc Campionatul Naţional Street Workout. Evenimentul va începe la ora 12:00 şi este organizat de Asociaţia pentru Tineret, Învăţământ şi Turism, în colaborare cu Doru Dorobăţ, care este fondator, dar şi reprezentant World Street Workout Federation în România. La acest concurs vor participa un număr de 30 de sportivi din toată ţara, iar câştigătorul va reprezenta România la Campionatul Mondial Street Workout care va avea loc la Moscova.

Ce este Street Workout
În prezentarea făcută de către organizatorii concursului conceptul de Street Workout este descris drept „o nouă mişcare, tot mai populară în rândul tinerilor, ce constă în exerciţii cu propria greutate, în scopul obţinerii unui corp frumos, tonifiat şi sănătos. Acest sport este foarte atractiv, spectaculos şi gratuit, ajutând la dezvoltarea unui corp armonios, cu o musculatură bine definită, într-un mod natural. Pentru a practica Street Workout nu sunt necesare echipamentele costisitoare din sălile de forţă, doar propria greutate şi câteva bare. Antrenamentele pot avea loc atât în parcuri special amenajate, cât şi în orice alte locaţii favorabile exerciţiilor specifice.“
La Orăştie va fi prezent şi iniţiatorul acestui concurs Doru Dorobăţ. Acesta a devenit cunoscut la nivel naţional pentru că deţine primul record naţional de flotări. Întâmplarea a avut loc în anul 2012, când a făcut 1.300 de flotări în 49 de minute. Acest gest a fost făcut pentru a atrage atenţia autorităţilor din municipiul Galaţi asupra faptului ca există practicanţi de Street Workout care îşi doresc un parc de antrenamente în oraş. Campania a avut un succes remarcabil, oficialităţile din municipiul Galaţi au amenajat trei parcuri de Street Workout.
Organizarea acestui concurs a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Municipiului Orăştie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago