Categories: Sport

Campionatul European de Gimnastică Artistică. Ana Maria Bărbosu a cucerit 6 medalii de aur la junioare, iar Larisa Iordache 2 medalii de aur la senioare

O nouă generație de tinere gimnaste s-a lansat pe drumul marii performanțe odată cu întrecerile ediției din acest an a Campionatului  European, desfășurat săptămâna trecută la Mercin în Turcia.

Competiția europeană a reunit  sportive din 15 țări, fără a fi prezente  delegațiile din țările care au tradiție în această disciplină sportive,  care au preferat să privească lupta pentru medalii din fața televizorului, fără a se expune la virusul pandemic care a stopat multe  competiții sportive.

În aceste condiții, întrecerile de la Mercin au oferit posibilitatea  unor  sportive să urce pe podiumul de premiere după  evoluții  interesante, spectaculoase și apreciate de către cei care cunosc fenomenul, deși sunt și persoane care  critică sau nu apreciază rezultatele înregistrate.

Echipa României a dominat competiția la junioare

Pentru delegația României marea surpriză a oferit-o echipa de gimnastică junioare, alcătuită din sportivele  Ana Maria Bărbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Turcu, care a reușit o mare performanță la ediția din acest an a Campionatelor Europene  cucerind medalia de aur și titlul de campioane europene cu un total de 156.463 puncte, urmate în clasament de Ucraina, cu 145.995 puncte și Ungaria cu 143.428 puncte.

Mai mult Ana Maria Bărbosu (foto stânga) s-a impus fără drept de apel la individual compus ,unde a cucerit medalia de aur, fiind declarată noua campioană europeană de junioare cu un total de 54.499 puncte, ea fiind urmată de colega ei, Maria Ceplinschi, cu 50.499 puncte și Daniela  Batrona (Ucraina), cu 49.832 puncte.

Remarcabil pentru Ana Maria Bărbosu este faptul că ea a cucerit, ieri, medaliile de aur la toate cele patru finale pe aparate, sărituri, paralele, bârnă și sol, confirmând astfel că ea este, într-adevăr, campioana absolută a Europei. În finalele de ieri, au mai cucerit medalii la întrecerea junioarelor  Maria Ceplinschi, argint la sol, și  Andreea Preda, bronz la bârnă.

Reamintim că echipa de junioare a României se pregătește în Centrul Olimpic de la Deva cu antrenorii Lucian Sandu, Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu și Cătălin Meran, cărora le adresăm și pe această cale felicitări pentru  succesul remarcabil înregistrat la Mercin.

Senioarele au ratat medalia de aur pe echipe

În competiția senioarelor,  echipa României alcătuită din gimnastele  Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică, a ratat posibilitatea de a cuceri o medalie de aur, clasându-se pe locul secund al podiumului, cu totalul de 154.496 puncte, fiind devansată de formația din Ucraina. Rezultatul a venit și ca urmare a unor ratări  din partea gimnastelor noastre, ceea ce a tras mult echipa în jos, deși veterana Larisa Iordache (foto dreapta),  revenită în echipă după  o întrerupere a activității competiționale timp de trei ani, a încercat să suplinească slaba prestație a coleglor ei de echipă, dar  a fost prea puțin pentru aceste întreceri.

Duminică în finalele pe aparate ale senioarelor, Larisa Iordache  a fost prezentă  la toate cele patru aparate, sărituri, paralele, bârnă, sol, Ioana Stănciulescu la sărituri, Silvia Sfiringu la bârnă și Antonia Duță la sol.

Larisa a câștigat o binemeritată medialie de  aur la bârnă (notată cu 14.000 puncte), o medalie de aur la sol, cu o execuție  spectaculoasă (notată cu  13.450), după ce a fost depusă o  contestație  de către delegația României și nota inițială a fost recalculată. Larisa mai aduce la palmaresul delegației de la Mercin o medalie de argint la sărituri (13,875 puncte) și un  loc IV (13.250 puncte ) la paralele. Silvia Sfiringu a cucerit o nesperată medalie de argint la bârnă (13.800 puncte), iar Antonia Duță a ocupat locul IV la sol, la fel ca și  Ioana Stănciulescu în finala de la sărituri. Vom reveni cu alte amănunte în numerele viitoare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

22 de minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

23 de minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

23 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

24 de minute ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

28 de minute ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

29 de minute ago