Campionatul European de fotbal U-19 s-a anulat oficial

În aşteptarea verdictului UEFA privind sis­temul de organizare pentru Campio­na­tul Eur­o­pean, din care Bucureştiul ar trebui să găz­duiască, teoretic, patru meciuri, Fe­de­raţia Română de Fotbal (FRF) a primit o ves­te proastă. Competiţia rezervată se­lec­ţionatelor sub 19 ani, care ar fi trebuit să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie s-a anulat.
Concret, din cauza pandemiei, UEFA a a­nu­lat, în acest an, toate competiţiile rezer­vate echipelor U-19, inclusiv Campionatul European care ar fi trebuit să aibă loc în Ro­mânia, cu opt echipe naţionale participante. Confirmarea acestei decizii a venit şi pe site-ul oficial al federaţiei.
Turneele finale U19 la masculin şi feminin din 2021 nu vor mai avea loc, ca urmare a de­ciziei luate de UEFA în contextul pan­de­miei COVID-19 după ce Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condiţiile în care, din cauza situaţiei epidemiologice, există restricţii de călătorie impuse de auto­rităţile locale din numeroase ţări de pe con­tinent. „Este păcat că în actualul sezon nu se poate disputa nici o competiţie de juniori, însă siguranţa şi sănătatea tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condiţiile actuale“, se arată în comunicatul UEFA.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.