Campionatul de fotbal din  Liga I se va disputa după modelul UEFA

19 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Viitorul sezon de Liga 1 va începe mâine, 21 august  şi va urma modelul UEFA, iar ultimul meci de play-off se va juca pe 26 mai 2021. Finala Cupei României va fi pe 22 mai 2021.
Dacă echipele vor avea jucători sau membri ai staff-ului care vor fi depistaţi pozi­tiv cu noul coronavirus, se vor urma paşii din protocolul stabilit de UEFA. Con­form acestuia, fiecare echipă va trebui să îndeplinească două condiţii: să aibă 13 jucă­tori, dintre care cel puţin un portar, şi să pună la dispoziţia organizatorului partidei, avizul DSP cu privire la faptul că poate dis­puta jocul conform programării, cu cel puţin şase ore înainte de meci.
Un meci se poate reprograma o singură dată, dar nu mai devreme de şapte zile. Dacă o echipă va avea restanţe la finalul unei faze competiţionale, va pierde meciurile restante cu 0-3.  Finalul unei faze competiţionale în­seam­nă: la Liga 1 – după campionatul re­gular tur-retur, play-off, play-out, la Liga 2 – după 19 etape din sezonul regular, la Liga 3 – după cele 18 etape din campionatul regular.
La baraj şi în Cupa României, meciurile nu se reprogramează, echipa în cauză va pierde cu 0-3. Dacă nici o formaţie dintre cele două nu poate respecta condiţiile, atunci ambele vor pierde cu 0-3.
„Considerăm în momentul de faţă că există un risc mai mare de infectare la te­rasă, decât pe terenul de fotbal. Principiul de la care am plecat a fost să nu mai avem meciuri amânate. Vrem să se termine com­petiţia pe teren”, a spus Burleanu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campionatele internaţionale de atletism ale României

Ediţia din acest an a Campionatelor interna­ţionale de atletism ale României a ajuns la cea de a 65-a ediţie, cea...

Pandemia de Covid-19 poate falimenta fotbalul românesc  

Federaţia Română de Fotbal a schimbat sistemul com­pe­tiţional şi a făcut reguli noi pentru echipele care vor avea jucători depistaţi...

O veste bună: Jiul Petroşani va evolua în Liga a III-a!

Federaţia Română de Fotbal  a propus marţi, membrilor Comitetului Executiv reuniţi în cadrul şedinţei de urgenţă, ca noua ediţie a celui...

Închide