Campionatul Balcanic de Atletism. Florentina Marincu Iuşco, medalie de argint la triplusalt

20 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

La finalul săptămânii trecute, pe Arena Tran­silvania din Cluj Napoca, s-a desfăşurat Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori în aer liber, ediţia a 73-a.Competiţia a reunit la start circa 300 de sportivi care au reprezentat 12 ţări.
România a fost prezentă cu o delegaţie formată din 64 de sportivi, iar sâmbătă, 19 sep­tembrie, în prima zi de concurs, atleţii noştri au cucerit 13 medalii: 3 de aur, 6 de argint şi 4 de bronz.

În prima zi de concurs, multipla campioană naţională, medaliată şi anul trecut la com­petiţia balcanică, atleta Florentina Marincu-Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, pregă­tită de prof. Nicolae Alexe, a reuşit o clasare pe podiumul de premiere la ediţia din acest an, în finala probei de triplusalt. Deveanca s-a situat pe locul secund şi a cucerit medalia de argint cu o săritură care a măsurat 13,50 m. Câştigătoarea medaliei de aur a fost bul­gă­roaica Gabriela Petrova (14.19 m) iar locul al treilea a fost ocupat de Tugba Aydin (Turcia) cu 13.44m.
Medaliile de aur ale României, în prima zi au fost cucerite de către Rareş Toader (arun­carea greutăţii) , Claudia Bobocea ( 800 m) şi ştafeta feminină de 4 x 100 m, alcătuită din Ana Maria Roşianu, Iulia Banaga, Marina Baboi, Anamaria Nesteriuc.
Duminică seara s-au derulat întrecerile din cea de a doua zi a acestui Campionat Balcanic, în care atleţii din Deva Florentina Marincu-Iuşco a evoluat în finala probei de săritura în lungime, iar Răzvan Andrei Deliu a fost prezent în finala de la săritura cu prăjina. Vom reveni cu alte amănunte în numărul de mâine al cotidianului nostru.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT. Singuratatea

Valentina Mureșan Singurătatea, dragii mei dragi, este una din stările pe care omul trebuie să o experi­men­teze pe pământ. De...

Situaţie fără precedent la Termocentrala Mintia! Salariaţii n-au reluat lucrul şi ameninţă cu demisii în bloc!­

Sorina Popa Situaţie fără precedent în istoria funcţionării Termocentralei Mintia! Angajaţii au refuzat să pornească, ieri, instalaţiile de la un...

Bulina neagră

Constantin Alexandru Pus, cetățean din Valea Jiului Pentru că, fiind judecat în stare de arest preventiv după ce a jefuit...

Închide