Campionatele naţionale de gimnastică

3 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

 

      Începând de mâine, joi 5 septembrie, la Ploieşti, sunt programate întrecerile Campionatului Naţional Individual Open şi ale Campionatului Naţional al Reprezentativelor de Club, la gimnastică, atât la masculin cât şi la feminin.
Competiţia complexă este un util test de verificare pentru sportivii din România care vor participa apoi, în luna octombrie la întrecerile mondiale de la Stuttgart şi unde ei trebuie să tragă pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Conform programului, după acomodarea de joi, vineri vor evolua băieţii în întrecerile individuale şi pe echipe, sâmbătă 7 septembrie vor intra în concurs fetele, iar duminică 8 septembrie sunt programate finalele pe aparate.
A fost validată la feminin participarea echipelor din Arad, Constanţa, Focşani, Bârlad, Dinamo şi Steaua Bucuresti, şi de asemenea echipa Liceului cu Program sportiv Cetate Deva, echipa care va avea în componenţă gimnastele Denisa Golgotă,Carmen Ghiciuc şi Ioana Crişan, cărora li se vor alătura în competiţie şi componentele lotului naţional de junioare aflat în pregătire la Deva.
La masculin printre participanţi vor fi şi reprezentanţii de la CSM Lugoj şi Reşiţa, Dinamo, Steaua, CSM Buzău şi CSM Bistiţa, şanse pentru medaliile puse în joc având veteranul Marian Drăgulescu, dar şi mai tinerii Robert Paşca, David Gavril, Gabriel Ţâţaru, Raul Şoica şi Andrei Toma.
Cele mai mici gimnaste, în cantonament la Izvorani
La Izvorani, gimnastele din cadrul proiectului ”Ţară, ţară, vrem campioane!” au efectuat un cantonament centralizat de pregătire.
Sportivele, printre care şi cele din grupa aflată în pregătire la Centrul naţional de la Deva, au executat elemente noi, unele în premieră, cu multe aterizări, cum se spune fără probleme, însoţite de încurajări şi ropote de aplauze la final.
Gimnastica românească respiră, are viitor, iar proiectul ”Ţară, ţară, vrem campioane!”, iniţiat de antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang, îşi urmează atent paşii spre atingerea obiectivelor. Progresul e vizibil cu fiecare cantonament, iar eforturile şi munca tuturor celor implicaţi, sportive şi antrenori deopotrivă, se oglindesc în cascada de elemente şi legări noi, frumos executate.(Nicolae Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amendarea prevederilor privitoare la sistemul obligatoriu de plată defalcată a TVA

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 14.08.2019, Proiect Ordonanţă pentru modificarea şi completarea...

Consiliul Judeţean, aproape de a prelua Termocentrala Mintia

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, ieri, la sediul instituţiei a avut loc o întâlnire la care au...

Cum a reuşit directorul ADI Deşeuri să împace şi capra şi varza

În şedinţa de ieri a Adunării Generale a Acţionarilor de la ADI Deşeuri, s-a spus lucrurilor pe nume, susţine Eduard...

Închide