Campania electorală poate duce la pierderea unui proiect de sute de mii de lei

Primăria Petrila riscă să piardă finanţarea pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri de locuinţe, pentru simplul fapt că se apropie campania electorală. Peste 200 de familii care ar beneficia de proiectul de reabilitare aşteaptă ca aleşii locali să treacă peste rivalitate şi să dea drumul lucrărilor.04 primaria-petrila
Proiectul privind anveloparea a cinci blocuri de locuinţe din localitatea Petrila a fost în aşteptare, o lungă perioadă, pe lista proiectelor bugetate de stat, iar hazardul a făcut ca fondurile să vină acum, înainte de campania electorală. Banii trebuie alocaţi cât mai repede, pentru a nu se întoarce la bugetul statului, însă lupta electorală dintre primar şi viceprimar ţine în loc investiţia.
”După multe insistenţe şi fără lipsă de modestie vă spun că am stat pe la toate uşile pe la Bucureşti, mi s-a aprobat finanţarea la blocurile pe care le-am avut în programul de reabilitare, cinci blocuri care nu au fost finalizate în vechiul proiect. Am primit bani de la Guvern şi am făcut proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local. De două ori am convocat şedinţă de consiliu şi domnii de la PSD, domnul Jurca (n.r. Vasilică Jurca, viceprimarul localităţii) fiind preşedinte de şedinţă, nu au vrut să aprobe rectificarea de buget. De cel puţin trei ani umblu după aceşti bani, de când avem acest program de reabilitare şi de care a răspuns chiar domnul viceprimar, domnul Jurca. Acum, am adus bani şi nu vrea să rectifice bugetul, pentru că spune că e campania lui Păducel”, a declarat primarul localităţii Petrila, Ilie Păducel (PNL). Edilul recunoaşte că şi viceprimarul ar beneficia de o imagine pozitivă în campanie, nu doar el, dacă proiectul ar porni. În schimb, orice întârziere poate duce la sistarea alocării bugetare. ”Trebuie rectificat bugetul foarte repede, pentru a nu pierde banii. Eu şi luni am stat de vorbă cu domnul viceprimar şi i-am spus acest lucru, iar la ora 13, la şedinţă, nu a venit şi nu s-a putut ţine şedinţa”, a mai declarat edilul şef al Petrilei. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.