Pe 9 decembrie 2012, este data alegerilor parlamentare din România. Este o întâlnire decisivă între politicieni şi electorat, pentru viitorul nostru, pentru a îmbunătăţi viaţa noastră cotidiană. Prin votul dumneavoastră, puteţi alege o altă cale faţă de cea a actualei puteri, o altă cale, calea dreaptă, o cale mai bună, pentru noi toţi, pentru România. O altă cale, aceasta este ceea ce vă propun. O cale pe care ARD (PDL*FC*PNŢCD) o propune alături de Europa, în Europa, pentru Europa şi pentru România, pentru noi toţi. Politica de izolare, politica omului mândru, afirmată de mii de lideri USL, vă asigur că este păguboasă. Astăzi, nici un stat nu poate rămâne izolat într-o lume a unităţii în diversitate. Unitate în diversitate este şi sloganul Uniunii Europene. Avem nevoie unii de alţii. Vă propun calea dreptei, calea propusă de ARD (PDL*FC*PNŢCD), o cale a unităţii, pentru că este inacceptabilă atât ura, cât şi dezbinarea.
Pentru a avea o ţară exemplară, trebuie să avem un stat imparţial, o justiţie independentă, dialogul social trebuie încurajat, în egală măsură încurajată şi descentralizarea, despre care vorbim de “doar” 20 de ani. Vă propun o cale a justiţiei, pentru a fi cu toţii egali în faţa legii. USL a blocat actul justiţiei. Membrii guvernului şi politicienii trebuie să răspundă pentru faptele lor. Nu cred că un fost ministru al culturii şi senator, chiar dacă a fost un bun actor, trebuie să se sustragă măsurilor dispuse de organele statului. Calea dreaptă, alături de care şi eu voi susţine ca instituţii precum DNA, Parchetul General, Avocatul Poporului, să fie instituţii puternice şi să fie ferite de intervenţia politicului. Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat, din nefericire pentru România, în vara acestui an, cu ocazia unui referendum, când s-au cheltuit cca 20 MILIOANE EURO, bruma de economie acumulată din taxe şi impozite. A fost momentul când anumite instituţii ale statului au suferit profund. Să ne ferim de asemenea evenimente păguboase. Cale dreaptă susţine o justiţie respectuoasă cu timpul cetăţenilor, crescând fondurile şi numărul personalului pentru a reduce termenele de judecată.
Momentul 9 decembrie, din prea mult zel politic, invidie, răutate, lipsă de informare, manipulare excesivă, s-ar putea să dea de-o parte, oameni politici care pot avea multe de spus în politica românească, pentru binele nostru, al tuturor. Privind înapoi şi văzând numai răul, necântărind şi binele, putem ajunge mai târziu să regretăm pentru binele pe care nu l-am văzut sau nu l-am luat în considerare. Poate vă întrebaţi unde este binele. În aceste puţine rânduri, nu pot face o recenzie completă a acesteia.
Centura ocolitoare a Orăştiei (Deva – Orăştie) am demarat-o în 1998, personal, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturilor, tot cu domnia sa am modernizat Gara CFR Orăştie, am refăcut podul de la Con, am realizat un pod nou peste râul Orăştiei – acces spre târg. Centurile ocolitoare Cluj, Lugoj, Timişoara, Sibiu şi altele au însemnat investiţii care au creat locuri de muncă, confort şi siguranţă pentru noi toţi. Terminalul nou de pe Aeroportul Otopeni este o nouă poartă aeriană spre Europa. O serie de legi privind democratizarea statului, independenţa justiţiei, modernizarea  învăţământului, o nouă lege a Pensiilor. Codurile civil şi penal şi cele de procedură civil şi penal au fost promovate prin parlamentul actual la propunerea fostului guvern. Toate vin în sprijinul nostru şi al integrării în spaţiul Schengen. Ca o concluzie lămuritoare, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, spunea în plenul Parlamentului României că „ţara dumneavoastră este invidiată de alte state ” sau „în momente de criză, nu trebuie să vă certaţi!”
Îmi doresc să credeţi că aceste afirmaţii le consideraţi valabile, datorită viziunii şi a unor măsuri, mai puţin populare, ale guvernelor PDL. S-au dovedit nepopulare, dar cu bătaie lungă în bine. Sper aşa să şi rămână, în bine. Binele înseamnă stabilitate, creştere economică, armonie şi înţelegere pentru un viitor mai bun nouă şi copiilor noştri. Doamne ajută!

Ing. IOSIF VENIAMIN  BLAGA,
deputat în Colegiul Uninominal nr. 2 Orăştie

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Calea aia dreapta e drept spre ciolan, pentru voi. Ati demonstrat ce dreapta cale ati urmat cand ati marit TVA, ati taiat salariile si ati blocat indexarea pensiilor. Acum sa recunoastem ca ati mai si facut cate ceva. Sali de sport si parcuri prin sate, spitale transformate in azile sau depozite, etc.

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

11 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

11 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

11 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

11 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

11 ore ago