Sport

Călcate în picioare de „alchimiste”

 

11 x 1 hndbal

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au suferit un eşec umilitor, la 16 goluri diferenţă (scor 18-34), în partida din deplasare cu campioana Oltchim Rm. Vâlcea, iar finanţatorul Marian Muntean spune că va reinstaura milităria la echipă.

Au rezistat doar jumătate de repriză
Cartaş şi coechipierele sale au făcut faţă iureşului celor de la Oltchim doar în debutul partidei. Cetate a condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2 (min. 7), după care a încasat şapte goluri consecutive fără să marcheze şi Oltchim conducea cu 9-3 (min. 13). Devencele au mai replicat cât de cât onorabil până în minutul 26, când Oltchim conducea la doar şapte goluri diferenţă, scor 14-7. Apoi, totul s-a prăbuşit şi, pe fondul unor ratări incredibile, chiar şi de la şapte metri, şi a unei lipse de determinare, Cetate a suferit un eşec usturător: 34-18 (17-8). Cu această înfrângere, la 16 goluri diferenţă, Cetate se clasează pe un podium al ruşinii la capitolul eşecuri în faţa campioanei Oltchim, doar codaşele HCM Buzău (locul 12) şi Ştiinţa Bacău (locul 13) suferind înfrângeri mai drastice.

Duş rece
Antrenorul devencelor, Cosmin Hendrea, spune că eşecul e un duş rece, peste care echipa trebuie să treacă cât mai urgent. „Puteam mai mult, însă am rezistat doar 12-13 minute ritmului impus de Oltchim. Apoi, am pierdut trena, iar campioana nu ne-a iertat şi ne-a bătut la scor. M-a nemulţumit că jucătoarele noastre au renunţat foarte repede la luptă şi n-au avut motivaţie să se bată pentru un rezultat mai strâns. E un duş rece, dar trebuie să trecem rapid peste el, întrucât ne aşteaptă alte meciuri grele”, a spus Cosmin Hendrea.

„Ca mielul la tăiat“
Marian Muntean, finanţatorul devencelor, spune că se aştepta la mai mult de la echipă şi că e dezamăgit de mentalitatea neprofesionistă a jucătoarelor, astfel că va trece din nou la un regim milităros. „După ce am văzut cum a jucat Oltchim la Cluj, am avut speranţe că vom face o figură frumoasă şi vom pierde la un scor onorabil. Însă, jucătoarele noastre s-au dus ca mielul la tăiere şi s-au mulţumit să fie pe post de jaloane şi să scoată din poartă mingea după golurile adversarelor. Am fost ocupat cu afacerile şi nu m-am ocupat de echipă, iar handbalistele s-au îmbolnăvit iar de vechile probleme de mentalitate şi au fost lipsite de determinare, ambiţie şi disponibilitate la efort. Mă voi ocupa iar atent de programul şi pregătirea lor şi voi trece iar la sancţiuni şi penalizări, pentru a le readuce cu picioarele pe pământ”, a spus Muntean.

One thought on “Călcate în picioare de „alchimiste”

  • Atata stii domnule Marian , sanctiuni si militarie , dar transferuri de valoare ai mai facut la Deva ?

    Ai adus la echipa niste jucatoare tinere care nici nu visau sa joace impotriva Oltchimului vre-o data . Mai baga si tu bani in transferuri nu urmarii doar sa scoti …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.