Categories: EvenimentFlash

Călcat în picioare de poliţişti, pentru că a refuzat să se legitimeze

Carmen Cosman
 
Un bărbat de 40 de ani, din Vulcan, susţine că a fost bătut cu bestialitate de doi poliţişti, chiar în sediul Poliţiei oraşului Uricani, pentru că ar fi refuzat să se legitimeze.

Bărbatul, Iosif Orban (foto), spune că venea de la Valea de Brazi, cu încă două cunoştinţe, când a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, de la Ordine Publică. Oamenii legii se îndreptau spre acea localitate, unde fusese anunţată o altercaţie între mai multe persoane. Poliţiştii le-au cerut să se legitimeze, dar Orban a refuzat, pe motiv că unul dintre oamenii legii i-ar fi înjurat şi, în plus, nu avea nici o legătură cu acel conflict.

 

„Mi-a luat telefonul mobil”
„Poliţiştii au oprit maşina personală a colegului de muncă, împreună cu care mă aflam şi ne-au cerut să ne dăm toţi jos din maşină, spunându-ne că vom răspunde toţi trei pentru acel conflict din Valea de Brazi”, spune Orban. El povesteşte că, în momentul în care unul dintre poliţişti l-a înjurat, s-a adăpostit în maşina colegului său, dar oamenii legii au venit după el şi l-au agresat. „După aceea, m-au luat pe sus trei poliţişti şi m-au băgat în maşina poliţiei, pe bancheta din spate, între doi dintre ei. Unul m-a strâns de gât şi apoi mi-a luat şi telefonul mobil”, a mai declarat bărbatul. Bătaia a continuat şi în sediul Poliţiei Uricani, susţine Iosif Orban, care povesteşte că a fost lovit inclusiv cu picioarele şi înjurat şi, când obosea unul dintre poliţişti, începea al doilea să-l lovească: „După ce m-a bătut, mi-a zis să îi dau datele mele personale, dar am spus că nu dau aceste date, până ce nu dă şi el declaraţie în scris că m-a lovit. Mi-a spus că o să stau acolo până dimineaţă, când va veni comandantul poliţei”. După ce a plecat de la poliţie, bărbatul a sunat după salvare şi a fost transportat la Spitalul Municipal Lupeni, unde i s-au dat îngrijiri medicale.
Comandantul Poliţiei Uricani, Dănuţ Mocanu, a declarat că îl aşteaptă pe acesta să depună o plângere şi va declanşa o anchetă, pentru a stabili ce anume s-a întâmplat. „Dacă se impune, voi sesiza Compartimentul de Inspecţie Internă, pentru a declanşa o anchetă”, a precizat Dănuţ Mocanu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Dle ai luat-o ce sa faci ,dar pina la virsta care o ai nu ai invatat ca cu organul nu te pui si nu te contrazici,organului te supui intocmai si la timp.Aviz amatorilor si trageti invataminte

  • adevarat a spus acest om,eu il cred ,pentru ca si eu am fost batut de politisti,ar trebuii de urgenta demisi din politie,nu faci nimic si esti batut,ce lege este asta unde iei bataie de la politisti si nu le face nimeni nimic.

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago