Categories: Sport

Calcã pe urmele Nadiei

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Andreea Munteanu (foto) de la CNS CSS „Cetate” Deva şi echipa României au intrat în „careul de aşi” prin clasări pe locul patru la „Junior International Cup”, concurs desfăşurat în weekend, la Montreal, oraş în care Nadia Comăneci obţinea prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Munteanu a avut cea mai mare notă dintre toate participantele la bârnă şi a concurat alături de dinamovista Paula Tudorache, cu şanse la medalii, şi în finalele pe aparate, desfăşurate aseară, după închiderea ediţiei.

La un pas de podium
Echipa României, formată din Andreea Munteanu, Laura Jurca (ambele de la CNS CSS Cetate Deva) şi Paula Tudorache (Dinamo Bucureşti), supervizată de antrenorii Adela Popa şi Cristian Moldovan, s-a clasat pe locul patru dintre cele şase formaţii participante.
Tricolorele au fost devansate de echipele din Rusia, Japonia şi Canada şi s-au situat înaintea reprezentativelor Franţei şi Belgiei. Punctajul României a suferit, deoarece echipa a fost formată doar din trei sportive, iar Laura Jurca a concurat la doar trei aparate.

Strălucire la bârnă, suferinţă la paralele
La individual compus, unde au luat startul 27 de sportive, competiţia a fost dominată de rusoaicele Anastasia Dmitrieva şi Maria Bondareva, clasate pe primul loc la egalitate de puncte (53.832). Locul trei i-a revenit japonezei Yuki Uchiyama (52.999), iar pe poziţia a patra s-a situat Andreea Munteanu, cu 52.532 puncte. Sportiva de la „Cetate” Deva a avut cea mai mare notă din concurs la bârnă (14.033) şi a doua la sol (13.883), a obţinut 13,866 la sărituri şi ar fi putut fi pe podium, însă a luat o notă foarte mică (10.800 la paralele). Paula Tudorache a ocupat locul 11 cu 50.532 puncte, obţinute astfel: sărituri – 12.666, paralele – 12.266; bârnă – 13.300, sol – 12.300. Mezina echipei, Laura Jurca, de la CNS CSS „Cetate” Deva, a evoluat la doar trei aparate (paralele, bârnă şi sol) şi s-a clasat pe locul 26, penultimul. Nota de 12.833, obţinută de Laura la bârnă este promiţătoare, iar cea de 11.800 la paralele este mai mare decât a Andreei Munteanu.

Speranţe în finalele pe aparate
Reprezentantele României au luptat pentru medalii în finalele pe aparate, disputate aseară, după închiderea ediţiei noastre. Andreea Munteanu a concurat în finalele de la bârnă (calificată cu cea mai bună notă), sol (calificată cu a doua notă) şi sărituri (a 5-a notă), iar Paula Tudorache a fost prezentă în finale la bârnă (cu a 5-a notă) şi paralele (cu a 7-a notă).
„Junior International Cup” a fost primul concurs important rezervat junioarelor în luna martie, iar obiectivul gimnastelor noastre a fost pregătirea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European „FOTE 2013”. „La Classique Gymnix 2013”, s-a desfăşurat în perioada 8-10 martie la Complexul Sportiv Omnisport & Gymnase din Montreal (Canada).

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Update / Revanșă cu trei medalii în Canada

    Gimnasta Andreea Munteanu a strălucit în finalele pe aparate la „Junior International Cup”, cucerind trei medalii, în ciuda ratării podiumului la individual compus și cu echipa. În ultima zi a concursului, desfășurat la Montreal (Canada), noua „steluță” a CNS „Cetate” Deva a triumfat la bârnă și sol și s-a clasat pe locul trei la sărituri. Andreea a fost singura sportivă din delegația României prezentă pe podium și cea mai medaliată din competiție.
    Amănunte în pagina sport de mâine.

  • Este al 2-lea articol pe care-l citesc pe acest site unde fotografia este gresit atribuita.

    Gimnasta din fotografie nu este Andreea Munteanu din generatia actuala, este o alta sportiva ce-a concurat in 2002-2003 parca.

    Ce-ar fi sa dati un search pe Google ca sa vedeti cu ochisorii vostrii cum arata d-ra Munteanu din lotul de junioare actual.

  • @sorin
    Credem ca inainte de a va da cu parerea si, mai ales, a acuza nejustificat, ar trebui sa va uitati dumneavoastra mai atent la fotografie. Inclusiv pe google, unde o puteti gasi dand cautare pe foto andreea munteanu. Sa auzim de bine, in rest.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago