Categories: Sport

Călanul sărbătoreşte zilele oraşului prin sport

Mai multe evenimente sportive se vor desfăşura în oraşul de pe Strei în următoarea perioadă, toate având ca finalitate zilele de 12-13 august, când vor fi sărbătorite zilele oraşului. Competiţia de minifotbal a luat deja startul iar în următoarea perioadă se vor desfăşura întreceri de tenis de masă, tenis de câmp şi minifotbal pentru old-boys.

Şase echipe luptă pentru trofeul la minifotbal
În acest an, Zilele Oraşului Călan se vor sărbători în 12 şi 13 august iar în cinstea acelui eveniment, Primăria oraşului de pe Strei organizează mai multe evenimente sportive dedicate locuitorilor din Călan. Astfel, luni a luat deja startul „Cupa Oraşului Călan” la minifotbal, în care sunt angrenate şase echipe. Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, iar primele patru clasate vor obţine calificarea în semifinale. Cele şase grupări participante sunt White House, Haita, Unirea Nădăştie, Filadelphia Călan, Tineret Speranţe şi No Name. În primele două partide, White House a învins Haita, scor 2-1 iar Filadelphia Călan a trecut de Unirea Nădăştie cu 4-0. Aseară s-a jucat şi ultima partidă a etapei I, Tineret Speranţe – No Name (n.r. terminat după închiderea ediţiei) iar azi vor debuta partidele etapei a II-a. Partidele din campionat se vor finaliza în 4 august. În 7 şi 9 august vor avea loc semifinalele, unde se vor întâlni locul 1 cu locul 3 şi locul 2 cu locul 4. Finala mică va avea loc în 11 august iar marea finală se va desfăşura în 13 august, de la ora 11.00.

„Scopul nostru e să atragem lumea să facă sport!”
În afară de minifotbal pentru seniori, Primăria oraşului Călan organizează şi întreceri de tenis de masă, tenis de câmp şi minifotbal pentru old-boys. Înscrierile pentru aceste competiţii se fac până în 24 iulie (tenis de câmp), respectiv 28 iulie (tenis de masă şi minifotbal pentru old-boys). „Suntem la a 13-a ediţie a Zilelelor Oraşului Călan şi asta spune multe. Prin aceste competiţii sportive ne dorim să dezvoltăm sportul de masă, să atragem oamenii la mişcare. Scopul nostru este ca locuitorii oraşului Călan să participe la aceste competiţii, să arătăm că suntem o comunitate serioasă şi să ducem tradiţia mai departe. În fiecare an vrem să introducem noi competiţii şi noi provocări”, a spus Cristian Coroiescu, consilier local al oraşului Călan şi unul din organizatorii evenimentelor sportive. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago