Categories: Eveniment

Cadavrul unei hunedorence a zăcut în casă, la Cluj, cinci zile. A murit imediat după ce a sunat la 112

Oana Mihnea

Hunedoreanca Simona Bernat (foto), în vârstă de 41 de ani, a avut parte de un sfârşit tragic şi neaşteptat. Aceasta a fost găsită fără viaţă în locuinţa din Cluj, după cinci zile de când a sunat la ambulanţă pentru a cere ajutor.

Nu au putut intra în locuinţă
Duminica trecută în jurul orei 10.00, femeia a anunţat personal prin 112 că are nevoie de o ambulanţă, pentru că se simţea foarte rău. Echipajul ajuns la faţa locului nu a reuşit să intre în locuinţă şi nici să ia legătura cu cea care a solcitat ajutor, motiv pentru care a plecat la altă intervenţie după circa 20 de minute, crezând că este vorba despre un apel fals. Nici nu aveau să bănuiască ce va urma. „Am primit un apel la 112 din partea unei femei, care a cerut o ambulanţă. Echipajul care a ajuns la faţa locului a constatat că nu poate să pătrundă nici măcar în scara blocului. Au încercat să sune la numărul de pe care s-a primit apelul şi nu a răspuns nimeni. Până la urmă au reuşit să intre cu ajutorul unei vecine, care le-a deschis uşa. Şi uşa apartamentului era încuiată, au încercat clanţa, au bătut, şi chiar au apelat numărul de telefon respectiv şi au ascultat la uşă ca să audă dacă acesta sună. Nu s-a auzit nimic, după vreo 15-20 de minute au plecat şi au raportat că pacientul nu a fost găsit“, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, Horia Simu.

Se fac cercetări
Abia joi, după cinci zile, un vecin din bloc a simţit un miros înţepător venind din dreptul apartamentului femeii. Acesta a decis să anunţe autorităţile, iar pompierii sosiţi la faţa locului au spart uşa locuinţei unde au găsit-o decedată pe hunedoreancă, în stare de descompunere. Simona Bernat a făcut infarct imediat după ce a sunat la 112 şi din această cauză nu a mai putut răspunde la uşă. Prin lege, medicii şi asistenţii de pe ambulanţă nu pot să intre în casă prin forţare. Pompierii pot face acest lucru dacă există certitudinea că este vorba despre un caz în care se pune viaţa unei persoane în pericol şi totul are loc în prezenţa poliţiştilor. Managerul SAJ Cluj a adăugat că la nivelul serviciului este în curs o cercetare internă pentru verificarea convorbirilor înregistrate la 112 şi a modului de intervenţie al echipajului. Simona Bernat este din Haţeg şi avea 41 de ani. Era lector universitar şi locuia de o perioadă bună de timp în Cluj. Aceasta a fost înmormântată sâmbătă în oraşul natal.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean