Categories: Comunitate

Burse sociale pentru elevi din Blăjeni

Magdalena Şerban

Şi în acest an şcolar, elevii din Blăjeni beneficiază de burse sociale oferite de administraţia comunei, ca urmare a unei hotărâri de consiliu local.

“Am convenit să acordăm acest ajutor încă din 2012, când am preluat mandatul de primar. Sunt 12 elevi din ciclul primar care beneficiază de câte o bursă socială lunară, în cuantum de 80 de lei. Selecţia a fost făcută pe baza unor criterii prestabilite şi care vizează, evident, copiii care provin din sânul familiilor cu o situaţie materială precară, adică fie cu venituri foarte mici, fie fără nici un venit. Condiţiile de acordare se stabilesc  de Consiliul de Administraţie al şcolii şi se aprobă de consilierii locali. Din cauză că elevii de gimnaziu frecventează şcoala generală din Buceş, în comuna noastră nefuncţionând o astfel de instituţie, nu le-am putut acorda şi lor asemenea burse, pentru că nu ne permite legea”, a spus Horia Jurcă (foto), primarul comunei Blăjeni. Acesta a mai precizat că întreaga cheltuială este suportată din bugetul local şi nu există restanţe la plăţi.
Potrivit Ministerului Educaţiei, de bursele sociale pot beneficia elevii orfani, cei care suferă de anumite boli, elevii din mediul rural şi cei care provin din familii cu venituri reduse. În cazul copiilor din familii cu venituri reduse, trebuie îndeplinite cumulativ două condiţii, respectiv să nu realizeze un venit mediu pe membru de familie mai mare de 50 la sută din salariul minim brut pe economie şi să nu deţină terenuri agricole mai mari de 20.000 de metri pătraţi pentru zonele colinare şi de şes sau mai mari de 40.000 mp în zonele de munte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

9 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

9 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

9 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

9 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

10 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

10 ore ago