Categories: Imbulinatii zilei

Bulina neagră, 16.12.2015

Emanuel Clej, copreşedinte ALDE Deva

Pentru că, deşi a fost exclus din PDL, acum continuă la ALDE să-şi atace colegii şi să facă declaraţii care îl depăşesc, el nefiind în măsură să decidă anumite lucruri în partid.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • PDL ISTUL CLEJ IN ALDE?

    În ultimul an, societatea deţinută de secretarul executiv al OT PDL Hunedoara a primit contracte de aproape 7,3 miliarde de lei vechi prin atribuire directă pentru servicii de consultanţă.

    Încă de anul trecut, mai multe entităţi de stat din judeţ atribuie contracte pe bandă rulantă, prin achiziţie directă, unei societăţi comerciale din Deva, deţinută de secretarul executiv al Organizaţiei de Tineret a PDL Hunedoara, Ioan Emanuel Clej.

    Rom Quality Cert SRL Deva a fost înfiinţată în 8 aprilie 2010, fiind însă luată în evidenţa societăţilor plătitoare de impozite pentru angajaţi abia în 15 septembrie 2010.

    Cu toate acestea, încă din luna august 2008, firmei secretarului executiv al OT PDL Hunedoara au început să îi fie atribuite direct contacte de consultanţă pe bandă rulantă:

    10.08.2010 Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş 18.700 + TVA

    18.10.2010 Spitalul Municipal Hunedoara 34.200 + TVA

    19.10.2010 Sanatoriul Brad 40.000 + TVA

    12.11.2010 Sanatoriul Geoagiu 36.800 + TVA

    12.11.2010 Spitalul Municipal Vulcan 44.000 + TVA

    02.12.2010 Serviciul de Ambulanţă Caraş Severin 60.000 + TVA

    11.01.2011 Serviciul de Ambulanţă Hunedoara 55.000 + TVA

    17.01.2011 Spitalul Municipal Brad 38.700 + TVA

    13.04.2011 Spitalul Municipal Hunedoara 48.000 + TVA

    28.04.2011 Spitalul de Pediatrie Ploieşti 41.000 + TVA

    13.05.2011 Electrocentrale Galaţi 57.000 + TVA

    02.06.2011 Electrocentrale Galaţi 58.000 + TVA

    21.07.2011 Spitalul Municipal Vulcan 57.000 + TVA

    Vorbim aşadar despre un număr de 13 contracte, toate atribuite de instituţii din sfera de influenţă a PDL, opt dintre contracte încheiate cu instituţii din judeţul Hunedoara, conduse de membri PDL ori doar impuşi în funcţii de PDL.

    Serviciile pentru care, aşa cum arătam, firma junelui pedelist a pus mâna pe contracte de aproape 7,3 miliarde de lei vechi se referă la consultanţă pentru implementarea sistemului de control intern managerial, conform OMFP 946/2005 şi OMFP 1649/2011, sau pentru implementarea sisteme de management ISO.

    Am vrut să aflăm chiar de la fruntaşul PDL Hunedoara de unde un aşa mare succes în afaceri cu instituţii de stat pe capul lui. I-am cerut să ne furnize, prin e-mail, informaţii legate de numărul mediu de angajaţi în 2010 şi 2011, durata medie de derulare a celor două tipuri de contracte, numărul de persoane implicate în derularea contractelor. Am întrebat, de asemenea, dacă în urma contractelor de consultanţă instituţiile au obţinut certificarea ISO, dacă societatea are angajaţi autorizaţi pentru auditare internă şi dacă administratorul şi unicul asociat, Ioan Emanuel Clej, este sau nu membru al unui partid politic.

    Mai mult, cu privire la contractele atribuite la data de 12.11.2010 de Spitalul Vulcan şi Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, am încerca să aflăm cum se explică diferenţa de preţ de 5.200 de lei + TVA în condiţiile unor servicii similare prestate unor instituţii aproape identice din punct de vedere al activităţii şi al numărului de angajati.

    Răspunsul la aceste întrebări ar fi lămurit, credem, pe deplin orice dubiu cu privire la legătura dintre calitatea de membru fruntaş PDL a lui Clej şi contractele atribuite, în ritm ameţitor, de entităţi de stat conduse de membri ori interpuşi PDL.

    Din nefericire însă, datele comunicate de Emanuel Clej, pe care le reproducem în cele ce urmează, nu lămuresc o serie de aspecte cum ar fi, în primul rând, calitatea acestuia de membru PDL.

    “Ca urmare a întrebărilor adresate, vă comunicăm următoarele:

    1. ROM QUALITY CERT este o societate comercială românească, având ca şi obiect principal de activitate “Activităţi de consultanţă pentru management şi afaceri”. Firma s-a înfiinţat ca urmare a creşterii interesului manifes­tat de către companiile româneşti pentru servicii de consultanţă de calitate. Principalele activităţi desfăşurate de către ROM QUALITY CERT constau în implementarea sistemelor de management ISO precum şi în dezvoltarea şi implementarea sistemelor de control intern managerial conform OMFP 946/2005 şi OMFP 1649/2011.

    2. Personalul şi colaboratorii ROM QUALITY CERT sunt consultanţi cu o vastă experienţă în management, oferind consultanţă în implementarea sistemelor de control intern managerial şi a sistemelor de management ISO la numeroase entităţi publice, companii de stat sau private, cu diferite domenii de activitate: construcţii, transporturi, comerţ, prestări servicii, industria alimentară, telecomunicaţii, activităţi de cercetare-dezvoltare, sănătate şi multe altele. Experienţa asimilată de către consultanţii noştrii, ne întăreşte convingerea ca ROM QUALITY CERT este una dintre cele mai experimentate firme specializate în implementarea sistemelor de control intern managerial şi a sistemelor de management ISO.

    3. Cu privire la contractele de prestări servicii menţionate de către Dvs., vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor contractante în vederea obţinerii de clarificări”.

    Am fi vrut să aflăm, de asemenea, de unde atâta siguranţă pe această firmă din moment ce, pe website-ul companiei, clienţii sunt atraşi cu sintagma “Certificare garantată”. Dar, ţinând cont de ambiguitatea răspunsului şi felul în care administratorul societăţii a evitat să ne răspundă punctual, ne-am fi ales probabil cu un răspuns de genul “stau la bloc” sau “nu am cazier”.

    Departe de noi gândul de a contesta importanţa implementării sistemelor de management. Cel puţin suspect este însă modul în care, la trei luni de la înfiinţare, firma junelui pedelist a şi început să primească de lucru, cu viramentele aferente, de la instituţiile controlate de partid.

    Strict cu privire la Spitalul Municipal Vulcan, care a pompat deja două contracte, în valoare de 1,25 miliarde de lei vechi, către firma fruntaşului PDL n-ar mai fi nimic special de adăugat."Decât că, aşa cum era de aşteptat, acţionează perfect în linia sintagmei “Bani pentru partid!“. Vom reveni.

  • Și marmota învelea ciocolata....la Pizzeria Veneția...Marius&Sorina învelesc savarina.....lumea vă știe

  • Marius, mai bine te puneai pe tine la bulina alba, poate ca erai mai castigat. Reclama negativa la adresa colegilor de partid nu te ajuta cu nimic. Vezi, de aceea te contesta majoritatea colegilor, pentru jocurile astea murdare pe care le faci. Nu ai fost, nu ești și nu vei fii niciodată lider cu un astfel de comportament. Cum spuneai, ALDE - echipa care unește??? :))
    P.S. Greșelile gramaticale și de punctuație spun multe despre intelectul fiecărui om. Cred ca acest aspect ar trebui sa fie o prioritate pentru un om politic care-si doreste sa fie lider.

  • Domnul Clej sustine in continuare ca taierea salarilor bugetarilor, cadrelor didactice, politistilor, medicilor care a fost realizata de guvernul Boc a fost o masura justificata si obligatorie pentru Romania? Am dori sa se pronunte public despre greselile facute in guvernarile BOC. Altfel , fara aceasta declaratie consideram ca domnul Clej este doar un parvenit!

  • Partidul Conservator are oameni de valoare si de cuvant. Ar trebui sa-si aleaga un alt copresedinte pe DEVA, nu pe acest traseit! Cu aceasta persoana la conducere nu o sa aveti multe voturi in viitoarea campanie electorala. Alegeti oameni de valoare ca si candidati sa va alegem ca si optiune de vot ca si partid !!!! Hai ALDE!!!

  • Huoooooooo PDL istiloooor.
    Singura calitate a voastra e ca vreti sa furati mai mult ca PSD.
    Mereti acasa. PNL ul l-ati facut varza, iar pe noi romanii ne-ati scarbit.
    Spanzurati-va IDIOTILOR.
    Voi va credeti partidu'lui Johannis ???
    Va bubuie madam "DaNA" pe toti.
    Vomitacilor.

  • Cine este asa de invidios pe pita omului??? De ce atata rautate si macinare? Cine este asa de frustrat ?,of offff.ce copilarie nasoala trebuie sa fi avut:(

  • Organizația PC Deva nu a existat când domnul Emanuel Clej a venit în partid. Erau câțiva membri pe care domnul Marginean îi lăsase intenționat acolo, pentru a controla organizația PC Deva. Astăzi organizația ALDE Deva are peste 250 de membri, cea mai numeroasă organizație ALDE din județ, o organizație cu activitate politica exemplara, cu organizație de tineret, de femei, de pensionari, cu comisii de specialitate, etc. Este rodul muncii celor 2 copresedinti și a biroului municipal. Felicitări lor!

  • Invidia unora este nejustificata și de neînțeles. Domnii copresedinti Nelu Ardelean și Emanuel Clej si-au îndeplinit toate sarcinile care le-au fost trasate. De acolo poate invidia unora și altora. Sau le e frica ca le vor lua locul? La Deva, ALDE exista și funcționează. Sunt un exemplu pentru restul organizațiilor. Mult succes în continuare ! Se observa ca experiența și tinerețea fac echipa bună la Deva.

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

7 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

7 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

7 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

7 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

7 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

7 ore ago