Comunitate

Buletinul Grupului de Comunicare Strategică, despre situaţia COVID-19 la nivel naţional

Până în 17 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 217 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare au fost înregistrate 33 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 26 Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova. Acestea se adaugă celor 16 cazuri de îmbolnăvire comunicate în dimineaţa zilei de ieri: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani.
De asemenea, din cele 217 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate. În cursul acestei zile (ieri-n.n.) vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
În perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.349 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.
Începând din 16 martie, odată cu declararea stării de urgenţă, la nivel naţional au acţionat aproximativ 28.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră.
Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii şi personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară.
Pentru răspunsul la celelalte urgenţe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanţe de prim-ajutor şi terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenaţi peste 5.000 de pompieri.
De asemenea, au fost angrenaţi în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de poliţişti, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 7.000 de jandarmi.
La acest moment, pentru eficientizarea activităţilor de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spaţiilor de carantină.
Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp.
Grupul de Comunicare Strategică

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura