Categories: Actualitate

Bucurie imensă pentru un băiețel de 8 ani. Mascații i-au cântat „La mulți ani!”

Băiatul în vârstă de 8 ani, din municipiul Hunedoara, le-a tot spus părinților că vrea să se facă polițist la „mascați”, adică la Ser­viciul de Acţiuni Speciale. Vineri, la finele săptămânii trecute, a avut o imensă sur­priză, chiar de ziua lui.
Robert le-a povestit părinţilor că i-a văzut pe „mascaţi” doar la televizor, în cadrul unor in­ter­venţii în care îi imobilizau pe cei certaţi cu legea, şi că ar dori să-i întâlnească pe poliţişti de ziua lui. ”Cunoscând pasiunea lui Robert pentru uniforma şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor, mama acestuia s-a gândit să-i ofere o surpriză chiar în ziua în care micuţul a împlinit 8 ani. Aceasta s-a gândit să îi în­de­plinească dorinţa şi a contactat prin inter­me­diul unui e-mail Inspectoratul de Poliţie Ju­de­ţean Hunedoara, iar poliţiştii au răspuns cu drag iniţiativei părinţilor”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Poliţiştii Biroului Siguranță Şcolară, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara şi cei ai structurii de prevenire a criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara s-au prezentat la unitatea şcolară unde învaţă Robert şi au susţinut o activitate preventivă în cadrul căreia serbatul şi colegii lui din clasa a II-a au învățat principalele reguli de circulaţiei rutieră, au învăţat cum să se ferească de „oamenii răi” şi să aibă încredere în poliţişti atunci când ei sau cei apropiați sunt victime ale unor infracţiuni. ”Cei mici au fost invitaţi în curtea şcolii, acolo unde au avut ocazia să exploreze autospeciala de poliţie rutieră şi să vadă cum acționează faimosul aparat radar. Acţiunea a culminat cu apariţia luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, care au intrat în curtea şcolii cu girofarurile por­nite, i-au făcut urări sărbătoritului, i-au oferit un tort de ciocolată, au dat mâna cu el și l-au lăsat să exploreze interiorul mașinii de poliție. La final, toţi copiii au primit de la poliţişti dulciuri, insigne cu mențiunea „poliţist-junior” şi ultimul număr al revistei „Poliţia Română”. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că o domnișorică a fost pusă pe o funcție demnă de tinerețea…

12 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie Pentru că a făcut din centrul orășelului un peisaj cochet,…

12 ore ago

Laurențiu Nistor: A început modernizarea DJ 705A pe sectorul Orăștie – Costești, unul dintre cele mai importante drumuri din punct de vedere turistic

Infrastructura rutieră de acces spre Ce­tățile Dacice din Munții Orăștiei se moder­nizează cu fonduri europene…

12 ore ago

Bulina neagră

Constantin V., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru mai multe furturi din…

12 ore ago

Pe drumuri bune, la Băița

Magdalena Șerban Nu există să nu se poată asfalta acele drumuri care deși sunt im­por­tante…

12 ore ago

Vești bune! Spitalul din Hunedoara are un nou medic în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Magdalena Șerban Din ce în ce mai multă lume e depis­tată cu diabet, iar această…

12 ore ago