Politica si administratie

Buceş: viceprimar nou şi primar reales pentru a cincea oară

Magdalena Şerban

Comuna Buceş are un nou viceprimar, re­cent fiind propus şi votat. Acesta este liberalul Traian Simina, care vine din mediul privat.
Ajuns la mandatul cu numărul cinci, primarul Traian Mărcuş Achim susţine că aici încă mai sunt multe de făcut, totul depinzând de o cât mai bună administrare locală. Iar acum că echipa a fost întregită, s-au demarat motoarele pentru noi investiţii.

Baraj finalizat, drumuri modernizate şi Internet prin fibră optică
La festivitatea de investire au luat parte prefectul judeţului Hunedoara, Călin–Petru Marian şi judecătoarea Monica Rogoveanu, preşedintele Judecătoriei Brad. ,,Consiliul Local numără şase reprezentanţi ai PNL, trei de la PSD şi doi de la PRO România. În ce mă priveşte, am în istoric două mandate de vice­primar şi patru de primar, iar acum l-am început pe cel de al cincilea. Am primit circa 67 la sută din voturile exprimate la alegerile locale de luna trecută, cu acest prilej dorind să le mulţumesc celor cărora şi-au investit sau reinvestit încrederea în mine. Mă simt obligat mai cu seamă moral ca în următorii patru ani să duc la îndeplinire ceea ce le-am promis şi totodată mi-am promis mie să fac.
Este absolut vital să fie rezolvată problema barajului de la Mihăileni, în primul rând. Lucrurile sunt încurcate de mai bine de trei decenii. De altfel, guvernul liberal a alocat fonduri consistente (17,8 milioane de lei, din care 15 milioane la rectificarea bugetară, bani viraţi celor de la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri Oradea), atât cât nu s-a făcut în ultimii patru ani la un loc. Nici problema exproprierilor nu a fost soluţionată în tota­litate, de-a lungul timpului. Au rămas de re­zolvat 18,6 hectare de teren pentru care s-a întocmit documentaţia, dar trebuie actua­li­zată şi finalizată pentru obţinerea unei ho­tărâri de Guvern, astfel ca oamenii să-şi poa­tă primi sumele aferente suprafeţelor deţi­nute. Mai trebuie începută predarea caselor finalizate (peste 50 la număr) de la ABA Crişuri Oradea către cetăţeni. Apoi, conti­nua­rea modernizării drumului naţional DN74 (pentru segmentul ce aparţine de ABA Crişuri Oradea) până la limita de judeţ este tot o prioritate maximă. S-au realizat 4,5 kilometri, dar trebuie finalizat. Îmi doresc să existe asfalt în faţa fiecărei porţi, adică toate casele să beneficieze de condiţii decente de infrastructură. Nu în ultimul rând, vrem să ne ocupăm mai asumat de introducerea fibrei optice la nivel de comună, astfel ca populaţia să beneficieze de conexiune la Internet indiferent de poziţionarea locuinţei sau de fluctuaţiile de semnal cu care se confruntă uneori operatorii. Se impune în mod cert extinderea reţelei, ca toată lumea să aibă acces facil, mai cu seamă că s-a trecut la şcoala în regim exclusiv online, iar vremurile viitoare e posibil să mai vină cu asemenea episoade. Evoluţia lucrurilor cunoaşte o dinamică alertă. E greu de prevăzut, dar e mu­sai să fim pregătiţi “, a afirmat Traian Mărcuş Achim (foto), primarul din Buceş.
În ce priveşte sursele de finanţare pentru o parte din demersurile investiţionale amintite, dar şi în cazul multor altora, la fel ca şi până acum, se urmăreşte accesarea noilor axe europene şi în egală măsură a programelor guvernamentale, ca de exemplu PNDL III. Bugetul local e limitat şi nu permite lucrări de anvergură. Dezideratul primarului este ca după implementarea celor planificate, să nu existe diferenţe între facilităţile oferite de mu­nicipiul Deva şi cele de la Buceş. Deşi cadrul natural, aerul curat şi frumuseţea zonei ru­rale va câştiga tot mai mult teren în anii ce vin. Este ceea ce simte primarul reales.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura