Actualitate

Bucãtãria şi satele hunedorene, promovate off-road

02 sarmale

Două mii de sarmale, supă de găină, berbec la proţap, fasole cu ciolan la cazan, plăcinte pădureneşti cu brânză, toate gătite pe o plită din cărămizi, reprezintă “oferta culinară” pregătită de organizatori pentru cele 120 de echipaje din Europa care vor participa la Raliul off-road Transilvania Adventure Trophy (TAT), început ieri în judeţul nostru. Bucătăria tradiţională de campanie va fi amplasată în tabăra Merişor-Muncel, din apropierea comunei Veţel, bucătar şef urmând să fie una dintre cele mai iscusite gospodine din zonă.

Implicate comunităţile locale
“Dorim să implicăm în acest proiect comunităţile locale, cu produse specifice zonei prin care va trece traseul acestui raliu. La precedentele ediţii, sătenii au fost deosebit de ospitalieri cu concurenţii, iar noi ne-am implicat, ulterior, în acţiuni umanitare dedicate localităţilor izolate. Acum dorim să le oferim posibilitatea de a participa şi la un mic bazar, în care să poată oferi străinilor produsele tradiţionale româneşti”, a declarat Virgil Marin, organizatorul competiţiei. Pe de altă parte, în tabăra a doua, cea de la Rişculiţa-Tomeşti, lângă Brad, a fost pregătită o secţiune de bucătărie internaţională, de prepararea hranei urmând să se ocupe o echipă de voluntari, formată din bucătari francezi.

Promovat pe canalul Discovery
Promovarea raliului şi a zonelor pe care le vor străbate concurenţii va fi asigurată şi de o echipă de televiziune, care va realiza un documentar pentru canalul Discovery. Materialul filmat va prezenta locuri, oameni, tradiţii şi obiective istorice pe care le vor întâlni competitorii pe parcursul celor cinci zile de întrecere. “Documentarul va arăta telespectatorilor ce se poate face în aceste locuri, obiectivele ce trebuie vizitate în situaţia în care ar dori să însoţească pe unul dintre participanţii la raliu. Încercăm să promovăm o imagine pozitivă a locurilor în presa internaţională”, a menţionat Virgil Marin, adăugând că la clasa Hobby din concurs au revenit multe echipaje din Austria, cărora le-au plăcut ceea ce au putut să vadă în ediţiile anterioare ale TAT.

Grijă mare pentru natură
Grija pentru natură se reflectă şi în ceea ce priveşte traseul ales. Nu se va intra pe terenurile oamenilor, gunoiul va fi strâns şi depozitat în saci ecologici, în tabere vor fi amplasate duşuri cu apă caldă produsă cu instalaţii nepoluante, toalete ecologice. Schimbatul uleiului de motor va fi interzis în pădure, în situaţii extreme concurenţii fiind obligaţi să cureţe locul, să adune resturile şi să le transporte în tabără. De precizat că, pentru a fi prezenţi la acest raliu off-road, echipajele au achitat o taxă de 980 de euro, care include şi cheltuielile de cazare. (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura