Categories: Actualitate

Brutăria cu probleme a fost sancţionată

Maximilian Gânju

Controlul efectuat de inspectorii în alimentaţie a scos la iveală o serie de nereguli la unitatea de panificaţie din Valea Jiului, unde un cumpărător a reclamat că pâinea cumpărată avea gândaci.
Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara s-au autosesizat, după apariţia în spaţiul public a unor fotografii în care era reclamată o brutărie din municipiul Vulcan. Un localnic cumpărase pâine de la brutărie, iar când s-a pus la masă, a descoperit că avea în ea un gândac. A cerut explicaţii la conducerea unităţii şi a fost luat peste picior, reprezentanţii brutăriei explicându-i că este de fapt un bob de susan.
Controlul medicilor derulat la brutărie a scos la iveală o serie de nereguli, iar inspectorii au luat imediat măsuri. ”Nu s-a confirmat cu gândacii, dar a fost sancţionată unitatea cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei pentru igienă. S-a trasat şi un program de remediere, iar apoi  s-a refăcut controlul. Ei şi-au remediat toate deficienţele şi pot funcţiona acum”, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara. O altă unitate de panificaţie din municipiul Vulcan a fost sancţionată de inspectorii în alimentaţie, în urmă cu circa două luni, cu suma de 6.000 de lei pentru o serie de deficienţe constatate în urma unei acţiuni de control.

Mesagerul Hunedorean