Categories: Actualitate

Bretele şi belele

Volodia Macovei
Necazul cu accesul lesne la autostradă, din Deva şi nu de prin sate, e necaz mare, dar fără rezolvare, atâta timp cât CNADNR şi Ministerul Transporturilor nu se sinchisesc să dea măcar un răspuns de complezenţă la solicitările primăriilor şi ale Consiliului Judeţean. De ce s-ar sinchisi să răspundă, când au destule belele pe cap cu marile proiecte în care încurcăturile sunt realitate cotidiană? Dar nu despre soluţii, termene şi adrese doream să scriu, ci despre atitudini şi încrâncenări de tribună.
Ieri, la sediul CJ Hunedoara, s-a prezentat adresa multiplă cu cererea de bretele, rutiere, câteva minute, iar câteva zeci de minute s-a combătut cu voioşie… sau aşa mi s-a părut mie (rimă involuntară). Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, s-a retras mai la colţ şi nu a ridicat nici măcar cuţitaşul de tăiat hârtie, împotriva nesimţitorilor guvernanţi şi şefi de companie. Nu acelaşi lucru l-au făcut primarul Devei, Petru Mărginean, şi vicepreşedintele judeţului, Tiberiu Balint. Ei au fost combatanţi cu replici dure împotriva nesimţitorilor de care aminteam. Că nu se poate aşa, că onor cei de la Bucureşti trebuie să înţeleagă, că aici e vorba de politică, de decizii politice, că nu e vorba de politică, nu e vorba de decizii politice, că dispare judeţul de pe hartă, că moare judeţul, că dispar investitorii, că nu mai vin, că nu ne mai vrea nimeni, pe noi, hunedorenii, că ne vor izolaţi investiţional, că nu ştiu ce e acela bun simţ şi normalitate, cei de la centru, că tehnicienii CNADNR nu pricep nimic, că s-au purtat frumos cu ei, dar ei nu se poartă frumos, că e inadmisibil… Un deliciu, din care am înţeles că este vorba de o supărare supra-politică, având în vedere că, totuşi, edilul şef al Devei este, teoretic, la putere, cu partidul său, edilul şef al Hunedoarei este, pur teoretic, în opoziţie, iar vicele de la judeţ este, practic, în opoziţie furtunoasă, după o coabitare ce-i părea frumoasă (pârdalnica de rimă!). Este adevărat că, fiind singurul cu puterea, teoretic, la purtător, primarul Devei a nuanţat discursul, spunând că aici nu e vorba de politică, deşi ştie şi absolventul de grădiniţă că e vorba numai de politică şi de interese în astfel de decizii. Da, numai şi numai politică, chiar şi când e vorba de două bretele.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

18 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

18 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago