Categories: EvenimentFlash

BREAKING NEWS: Fotbaliștii de la Aurul Certej răniți grav într-un accident la Vețel

Natalia Bumbac

Microbuzul în care se afla echipa de fotbal Aurul Certej a fost implicat într-un accident rutier petrecut sâmbătă, 6 august, pe raza localităţii Veţel. În total, 20 de persoane au fost transportate la spitalele din municipiile Deva şi Hunedoara pentru a li se acorda îngrijiri medicale, dintre care una în stare gravă. Fotbaliştii din Certeju de Sus urmau să joace un meci cu echipa Casina Ilia, acasă la aceştia din urmă.
Planul roşu de intervenţie
Potrivit IPJ Hunedoara, accidentul a fost provocat de un şofer de 39 de ani, din Deva. Acesta se deplasa cu un microbuz din direcţia Arad spre Deva, iar pe raza comunei Veţel a intrat pe contrasens şi a ciocnit violent un alt microbuz, condus de un şofer de 58 de ani, în care se aflau fotbaliştii echipei locale din Certeju de Sus. În urma impactului, şoferul dubiţei care a intrat pe contrasens a rămas încarcerat, iar cele 19 persoane din microbuzul echipei de fotbal au suferit diverse traumatisme.
Imediat, inspectorul şef al ISU Hunedoara a declanşat planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Hunedoara, fiind trimise în zona accidentului, patru ambulanţe SMURD, cinci ambulanţe SAJ, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială mixtă şi mai multe autospeciale de primă intervenţie. La locul accidentului a fost solicitat şi un elicopter SMURD. Din datele ISU Hunedoara, dintre cele 20 de victime, 13 au fost transportate la spitalul din Deva, iar şapte la cel din municipiul Hunedoara. Majoritatea victimelor prezentau traumatisme craniene şi ale membrelor superioare şi inferioare dar erau conştiente şi cooperante. O singură victimă a fost extrasă din autoturismul de transport marfă cu ajutorul echipajului de descarcerare. Din cauza accidentului, circulaţia pe DN7 a fost blocată aproximativ două ore pe ambele sensuri, fiind direcţionată pe rute ocolitoare.
Medici chemaţi de acasă
Pentru a vedea care este starea fotbaliştilor de la Aurul Certej, primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, a venit sâmbătă la Spitalul din Deva, unde au fost transportate 13 victime ale accidentului. ”Sunt la spital, le-am adus apă şi suc. În acest moment li se fac investigaţii. Unii dintre ei au suferit fracturi, dar nu avem rezultatele finale ale investigaţiilor medicale. Cei de la spitalul din Deva s-au comportat ireproşabil, au venit mai mulţi medici în afara programului”, a declarat primarul comunei Certeju de Sus. Potrivit acestuia, echipa Aurul Certej este în Liga a IV-a şi urma să joace un meci cu formaţia Casina Ilia.
Şi ieri, Petru Cîmpian i-a vizitat pe fotbaliştii răniţi în accidentul rutier, rămaşi internaţi la spitalele din Deva şi Hunedoara. „La spitalul din Deva a rămas internat un singur fotbalist. Antrenorul secund al echipei şi şoferul sunt şi ei în spital, fiind cei care au suportat cel mai mult de pe urma şocului accidentului. La spitalul din Hunedoara, dintre cei şapte fotbalişti care au fost duşi cu ambulanţele, cinci au rămas internaţi”, ne-a spus Petru Cîmpian.
Din precizările făcute de medicul Tănase Popa, medicul şef al UPU Deva, fotbaliştii care au suferit fracturi de oase vor avea nevoie de 45 de zile pentru a se vindeca, după care vor necesita o perioadă de câteva luni pentru a se reface complet.
Poliţiştii, cu ochii pe microbuz
Trebuie spus că în paralel cu dosarul penal în care poliţiştii investighează condiţiile în care s-a produs accidentul rutier, oamenii legii desfăşoară o anchetă pentru a vedea dacă microbuzul cu care erau transportaţi fotbaliştii îndeplinea condiţiile necesare unui transport de persoane. „Microbuzul cu care era transportată echipa de fotbal Aurul Certej face obiectul unei anchete prin care se verifică dacă îndeplinea condiţiile necesare de transport persoane. În funcţie de rezultatele acestei anchete vor fi luate măsurile care se impun”, a precizat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cu privire la această problemă, primarul Petru Cîmpian a afirmat că microbuzul este proprietatea comunei Certeju de Sus şi că activitatea pe care o desfăşura era în sprijinul tinerilor din comună.

 

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • La faza asta și șoferul de pe microbuzul școlar va fi cercetat penal pentru că are 16+1 locuri în microbuz și în realitate au fost 19 persoane deci celor 2 persoane în plus le-a fost pusă în pericol viața de către șofer. Clubul nu are nici o vină pentru că microbuzele sunt închiriate contra cost de la școală.

  • De fapt microbuzul nu are 16+1 loc ;) are chiar 20 pentru ca in fata sunt 3 locuri

  • aici te contrazic pentru că toate microbuzele școlare primite și acela este primit nou se vede pe el au 16+1 locuri citește notificarea inspectoratului școlar care le-a primit. Am mers eu cu ele cu copii și nu aveam voie mai mult de 16 persoane și un loc în față cu centură. Trei locuri la negru că mai pui 2 în plus pe răspunderea șoferului. Și șoferul va răspunde de data asta penal chiar dacă s-a băgat altul în el din greșeală. Și-a asumat răspunderea și va plăti penal.

  • Bravo popor ,respectati legile....20 de ani munca silnica pt bietul sofer....Molot,Bradeanu,Berbeseanu...nevinovati.....halal lege
    .

  • „Breking"? Bumbăcoaio, cu cine ai învățat limba engleză?
    PS - Și folosiți limba română, că nu sunteți publicație de talie națională! Ziarul ăsta îl mai citește și baci Nicodim din Blăjeni?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago