Categories: ActualitateFlash

BREAKING NEWS. Protest spontan la Termocentrala Mintia. Protestatarii au blocat DN7 timp de o jumătate de oră

În această dimineață, salariații de la Termocentrala Mintia au declanșat un protest spontan, care s-a transformat într-o acțiune de complexă, cu blocarea șoselei Deva-Arad, declararea grevei foamei și proteste în incinta unității.

Protestul a început la ora 7,30, când la chemarea liderilor sindicali, aproximativ 250 de salariați s-au adunat în fața termocentralei. Energeticienii sunt nemulțumiți de unele prevederi cuprinse noul Contract Colectiv de Muncă(CCM), semnat de Sindicatul Muntele din Valea Jiului, sindicat care i-a reprezentat în negocierile cu administrația Complexului Energetic Hunedoara(CEH) pe mineri, dar și pe energeticienii de la termocentralele Mintia și Paroșeni. Energeticienii consideră că din noul CCM au fost eliminate o serie de drepturi pe care ei le aveau de mai multi ani. De aceea, ei cer rezilierea respectivului CCM, care a intrat în vigoare de la 1 august a.c., odată cu înregistrarea lui la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. De altfel, sindicatul de la Mintia a și contestat noul CCM, la ITM Hunedoara, chiar în ziua înregistrării lui. De asemenea, ei cer și demisia administrației CEH.

Pentru ca administrația CEH să ia în serios protestul lor, energeticieni au blocat timp de o jumătate de oră DN7 Deva-Arad, prin realizarea unui cordon viu, protestatarii plimbându-se permanent pe trecerea de pietoni aflată în dreptul stației de autobuz de la șosea. De asemenea, liderul sindical de la Termocentrala Mintia, Ionel Ticula, a declarat că din această dimineață a intrat în greva foamei.

Ca urmare a acțiunii de protest a energeticienilor de la Mintia, Consiliul de Administrație al CEH s-a întrunit în ședință, pentru a analiza situația și a decide măsurile necesare. Iar energeticienii își continua protestul în curtea termocentralei, așteptând rezultatul ședinței consiliului de administrație. Vom reveni cu amănunte. (Natalia Bumbac)

 

 

Mesagerul Hunedorean