Categories: ActualitateFlash

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare şi încarcerat!

Mircea Crivăţ

Magistraţii instanţei supreme au pronunţat, ieri, luni, decizia definitivă în dosarul DGASPC Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea (foto) a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.
Judecătorii au mai decis condamnarea Olguţei Şefu la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea Valentinei Marica pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicuşor la trei luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloş la trei ani cu suspendare, condamnarea lui Ionel Marineci la trei ani cu suspendare.
În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, magistraţii au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.
În primă instanţă, Dragnea fusese condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentinţa. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea, după cea de la referendum.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns ieri, după amiază, la Penitenciarul Rahova. El a fost preluat de poliţişti de acasă şi dus la închisoare.
Liderul PSD va înnopta la Penitenciarul Rahova. Pentru 21 de zile acesta va fi în perioada de carantină. După primirea în penitenciar, persoanele condamnate se repartizează în secţia de carantină şi observare, pentru o perioadă de 21 de zile. Sunt cazate separat pe camere, în funcţie de sex şi vârstă, precum şi de alte cerinţe legale, de ordine interioară sau de siguranţă. Condamnaţilor aflaţi în prima zi de deţinere li se efectuează examenele medicale şi vaccinările necesare, într-o perioadă de 72 de ore, iar, după caz, se vor lua unele măsuri igienico-sanitare adecvate pentru intrarea în colectivitate.
Potrivit prevederilor Codului Penal, Liviu Dragnea poate fi eliberat condiţionat după ce a executat 2/3 din pedeapsă. Liberarea condiţionată se poate acorda dacă „cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeste 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, arată Codul Penal. În cazul lui Dragnea, solicitarea ar putea fi făcută după doi ani şi patru luni.

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago