Box. Hunedoreanul Cosmin Gîrleanu, convocat în cantonamentul de la Izvorani

2 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Am tot vorbit de reluarea pregătirilor pentru mişcarea sportivă de performanţă şi de modul în care se derulează acest lucru. Ministerul Tineretului şi Sportului, de comun acord cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, au decis să organizeze cantonamente pentru sportivii din loturile reprezentative care au obţinut biletele pentru Olimpiadă sau pentru cei care încă se pregătesc să atingă calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Au fost organizate cantonamente la bazele olimpice de la Izvorani sau Snagov, cel puţin 150 de sportivi şi tehnicieni fiind convocaţi pentru aceste pregătiri. Unul dintre sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice este şi tânărul boxer hunedorean Cosmin Gârleanu (foto), care tocmai îşi făcea bagajele ca să plece la Izvorani pentru o perioadă nedeterminată, la pregătire centralizată.

Reporter: Cosmin, te rog să ne spui cum a fost perioada asta de pregătire în pandemie?
Cosmin Gîrleanu: A fost foarte dificil. Nu am reuşit să mă antrenez cum aş fi dorit. Am făcut antrenamente pe afară, în faţa blocului, pe dealuri, dar nu e ca în sală, cu colegii, cu domnul antrenor, nu e atmosfera din sală.

Reporter: Maestrul Ilie Captari a fost alături de tine, ai avut un program special pregătit de el?
Cosmin Gîrleanu: Nu, a fost. Pentru perioada aceasta eu am avut un program special de la lotul României, un program special pe care mi l-a transmis preparatorul de la lotul naţional.

Reporter: Vine vremea să te duci la Izvorani, la reuniunea lotului naţional. Ce zici, va fi mai bine?
Cosmin Gîrleanu: Miercuri, 3 iunie, trebuie să mă prezint la Izvorani, la reuniunea lotului. Abia aştept să fiu acolo. Cum am spus, nu prea am avut posibilitatea să mă pregătesc cum am vrut, aici la Hunedoara. O să ne reunim toţi colegii la lot, o să începem pregătirea centralizată, uşor, uşor. Sper să revină lucrurile la normal şi să ne putem antrena cum trebuie, să intrăm din nou în formă bună.

Reporter: Rămânem cu această performanţă a ta, calificarea la Jocurile Olimpice? Sau din ce ştii tu, vor fi şi alte competiţii internaţionale anul acesta?
Cosmin Gîrleanu: Din ce cunosc eu, Campionatul European U 22 nu a fost anulat. Nu s-a schimbat nimic. El este programat în luna septembrie şi sper să nu se anuleze, deoarece eu vreau să particip la aceste întreceri şi să aduc acasă de la campionatul european o medalie.

Reporter: Nu am avut posibilitatea să ne întâlnim după ce te-ai întors de la turneul de la Londra. Ce spun cei din jurul tău după această calificare, în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo?
Cosmin Gîrleanu: Normal, m-au felicitat, toţi sunt lângă mine, mă ajută moral şi mă susţin să pot merge înainte, ca să pot obţine o bună performanţă la Olimpiadă. Poate o medalie, e visul meu …

Reporter: Spuneai că în perioada aceasta de pandemie, nu ai reuşit să te pregăteşti aşa cum ai fi vrut tu. Cu greutatea cum stai?
Cosmin Gîrleanu: Stau bine, sunt în limită, ca de obicei, câteva kilograme în plus, dar nu este o problemă.

Reporter: O să te afecteze acest lucru pentru participarea la celelalte competiţii?
Cosmin Gîrleanu: Nu este o problemă. Mereu am avut kilograme în plus, dar înainte de concursuri revin şi intru în categoria la care particip în concursuri şi mă simt foarte bine. Este bine, ok.

Reporter: Se zice, că acum, în perioada următoare, în cantonamentul de la Izvorani, voi, boxeurii, o să faceţi o pregătire fizică, tactică. Nu o să aveţi posibilitatea să lucraţi cu adversarul direct, doar antrenamente la sac, cu adversari imaginari. Ce zici, o să fie dificil?
Cosmin Gîrleanu: O să fie dificil, normal. Noi avem nevoie de meciuri, mereu avem nevoie de partide de contact, cu adversari direcţi. Dar o să ne descurcăm.

Reporter: Cosmin, mă bucur că te ştiu acum sănătos şi noi sperăm că perioada următoare va fi foarte bună pentru pregătirea ta, a voastră, a celor din lotul naţional, astfel ca la viitoarele competiţii să fiţi cei mai buni. Succes!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fântâna arteziană din Hunedoara funcţionează din nou

Fântâna arteziană (foto) din Piaţa Regele Ferdinand, din municipiul Hunedoara funcţionează de ieri, după ce au fost făcute probe săptămâna...

Invitaţie la Parcul Dendrologic din Simeria

Parcul Dendrologic din Simeria şi-a deschis, în sfârşit, porţile! MESAGERUL HUNEDOREAN a arătat săptămâna trecută care sunt motivele pentru care...

Conducerea Inspectoratului Şcolar, reînnoită

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean este nouă, dar nu în întregime. Ştim că inspectorul general, Ilie Pârvan (PNL) a fost numit...

Închide