„Bonnie şi Clyde ai Estului“, condamnaţi fără să-şi recunoască faptele

Maximilian Gânju

Cuplul criminal Varga Şandor şi Turi Emeşe (foto) a fost condamnat la finele anului trecut, pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Jafuri armate în România
Varga Şandor şi Turi Emeşe au fost trimişi în instanţă după ce au comis mai multe jafuri armate pe teritoriul României, unul dintre ele în municipiul Hunedoara. Supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi criminali sunt încarceraţi într-o închisoare din Ungaria, pentru crime comise pe teritoriul statului vecin. Instanţa de fond i-a condamnat pe cei doi fără acord de recunoaştere. Astfel, Varga Şandor a primit mai multe condamnări pentru tâlhăriile armate comise pe teritoriul României şi tentativă de omor calificat deosebit de grav, urmând să execute o pedeapsă de 15 ani închisoare. Iubita lui, Turi Emeşe, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni închisoare. Cei doi inculpaţi trebuie să plătească daune materiale şi civile de circa 300.000 de euro. Sentinţa a fost atacată de ei, iar dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

Patru crime comise în Ungaria
Cuplul făcea parte dintr-o grupare denumită „Brigada morţii”, care acţiona în România şi Ungaria, avându-l ca lider pe Varga Şandor. Bărbatul este din Codlea, judeţul Braşov, şi a fost prins, împreună cu iubita sa, pe teritoriul Ungariei, după trei ani de la comiterea jafului din Hunedoara. În Ungaria au fost acuzaţi de comiterea a patru crime şi trei jafuri armate. Se pare că în 2009, „Bonnie şi Clyde” l-ar fi executat pe patronul unui magazin de bijuterii, căruia i-au îngropat, mai apoi, cadavrul, pentru a nu fi descoperiţi. Un an mai târziu, tot pentru bani, cuplul a mai ucis o familie de vietnamezi. În ţara noastră, cei doi criminali au acţionat în perioada august – decembrie 2007. Şandor şi iubita sa au pătruns în incinta a patru case de amanet, aflate pe raza unor judeţe din ţară. Sub ameninţarea armei, casierele erau nevoite să le dea jefuitorilor banii aflaţi în casă, dar şi bijuterii, iar apoi cei doi dispăreau cu diferite autoturisme, unele având numere false de înmatriculare. În data de 17 decembrie 2007, au acţionat şi în municipiul Hunedoara, la o casă de amanet. În timpul jafului, Şandor împuşcat-o pe angajata casei de amanet în cap. Din fericire, femeia a supravieţuit, însă, în urma rănilor suferite şi-a pierdut ochiul stâng.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare