ComunitatePolitica si administratie

Bolnavii de pe paturile de ATI se înmulţesc odată cu jocurile politice ale decidenţilor!

În ziua de 24 martie, toată presa informa despre declaraţia ministrului sănătăţii, Vlad Voi­culescu. Acesta şi-a acuzat colegii de guvernare de la PNL că au măsluit în toamna anului trecut cifrele pandemiei, în scop elec­toral. Senzaţionalul acestei declaraţii nu este dat de modalitatea în care cei din PNL aleg să îşi facă jocul politic la Palatul Victoria, pentru că ne-am obişnuit cu metodele lor, ci de rea­litatea îngrijorătoare că s-a ascuns în tot acest timp dinamica infectării din România.
Situaţia în care ne aflăm astăzi este greu de acceptat de cetăţeni, dar mai ales de medici şi de personalul medical. Practic, România s-a întors în urmă cu un an, atunci când autorităţile centrale şi locale invocau imprevizibilitatea fe­no­menului sanitar şi inventau, pe loc, planuri nerealiste de ieşire din criză. Ce diferenţiază si­tuaţia actuală a României cu cea de la în­ce­putul lunii martie 2020? Nu este nicio di­fe­renţă. Se pare că declaraţiile care promit sal­varea bol­navilor au rămas aceleaşi, însă munca per­so­nalului medical din spitale s-a dublat.
Timp de un an, cei de la putere au reuşit să facă un singur lucru: să închidă şi să redes­chidă restaurante, cinematografe, ŞCOLI, să introducă de la săptămână, la săptămână, noi restricţii de circulaţie şi să certe populaţia pentru că se îmbolnăveşte! În tot acest timp, nu s-a amintit o secundă de posibiltiatea tes­tării în masă, după modelul mai multor ţări din Europa şi nici de verificarea şi susţinerea spitalelor COVID-19 cu noi aparaturi, pentru a nu mai ajunge în situaţii tragice precum cele de la Neamţ sau Bucureşti.
Acum, tot mai multe judeţe şi localităţi se află în carantină, inclusiv muncipiile Brad, Petro­şani şi oraşul Simeria, din judeţul Hunedoara. In­clu­siv aici, avem de-a face imaturitatea po­litică a Guvernului. Chiar şi aici, reprezentanţii dreptei politice se contrazic în măsuri şi în soluţii pentru gestionarea cât mai corectă a situaţiei dată de pandemie. Dacă duminică seară, ministrul educaţiei declara că situaţia celor peste 7.500 de elevi din România care nu au reuşit să suţină simularea examenului de bacalaureat putea să fie evitată, pentru ministrul sănătăţii măsurile luate ar fi trebuit să fie şi mai stricte. În declaraţiile cărui ministru să mai credem? Mai mult, ca să cadă la pace şi să menţină actualul guvern, aflam din presă că acelaşi ministru al educaţiei care susţinea ieri păstrarea elevilor în bănci, doreşte extin­derea vacanţei de primăvară. Cu alte cuvinte, închiderea şcolilor pentru o lună. Când s-a mai întâmplat ca în timpul anului şcolar să fie modificată structura anului şcolar?
Este clar. Imaginea în faţa electoratului, pentru liderii dreptei politice, depăşeşte impor­tanţa vieţilor românilor, iar acest lucru se vede prin declaraţiile haotice, deciziiile imature şi cer­turile care au loc acum la nivelul Gu­ver­nului. Exact aşa a fost şi când au organizat ale­gerile, anul trecut, în pofida riscurilor sanitare, modificând numărul de cazuri din pix.
Dacă nu minţeau cu situaţia ratei de in­cidenţă a numărului de infectări la nivel de lo­ca­lităţi, res­pectiv la nivel naţional, poate sis­temul de să­nă­tate mai avea o şansă acum, în pragul valului trei. Salvatorii românilor de atunci au rămas aceiaşi şi acum, când peste 1.350 de români sunt internaţi la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), iar numărul cazurilor noi de COVID-19 la nivelul ţării depăşeşte 6.130 de infectări.
La un an de la izbucnirea pandemiei, Ro­mâ­nia arată cam aşa: numărul pacienţilor COVID este în creştere, numărul deceselor creşte şi el alarmant, elevii continuă să piardă, iar românii sunt îngrijoraţi de ziua de mâine şi asta din cauza Executivului care a decis, printre altele, pla­fonarea majorării salariilor, pensiilor şi alo­caţiilor. România traversează în această pe­ri­oadă doua mari crize: o criză economică şi o alta alimentată de incompetenţă. Cu toată bună­voinţa, pot spune doar atât: guvernanţii trebui să lase funcţiile ocupate şi să plece acasă.

Natalia-Elena Intotero,
deputat PSD de Hunedoara,
preşedintele Comisiei pentru învăţământ al Camerei Deputaţilor

 

2 comentarii la „Bolnavii de pe paturile de ATI se înmulţesc odată cu jocurile politice ale decidenţilor!

  • bla bla bla, mai bine ai tacea din gura si nu ai mai vomita la banalitati

  • Tot asa se inmultesc si pilele voastre, angajate in spitale pe baza „recomandarilor” voastre, a politrucilor!
    Sa nu te faci ca nu stii!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura