Bogdan Sitoianu, în faţa a trei încercări importante

Cel mai bun atlet hunedorean al momentului, săritorul în lungime Bogdan Sitoianu, trece printr-o perioadă încărcată atât personal, cât şi din punct de vedere al carierei. Sportivul de 18 ani susţine în aceste zile probele de bacalaureat şi apoi urmează să participe la două concursuri internaţionale foarte importante.

„Sper să sar mai bine decât la precedentul concurs!”
Aflat în febra bacalaureatului, Bogdan Sitoianu speră să treacă cu bine de această încercare, pentru că la sfârşitul săptămânii îl aşteaptă un concurs foarte important. Elevul lui Mihai Luca face parte din lotul României care va participa la Campionatul Balcanic de Juniori I, ce urmează să se desfăşoare în perioada 30 iunie – 2 iulie, la Piteşti. Deveanul va lua startul în proba masculină de săritura în lungime şi speră să realizeze un concurs bun. „În primul rând, sper să trec cu brio de bacalaureat şi apoi, fără această presiune, să fac un concurs bun la Piteşti. Nu mă gândesc la un loc anume, sper să sar mai bine decât la precedentul concurs. E clar însă că toţi concurenţii îşi doresc cel puţin un loc pe podium”, a spus Sitoianu, cel care are în acest sezon rezultatul de 7,31 metri drept cel mai bun.

Balcaniada, încălzire pentru european
Balcaniada de la Piteşti constituie pentru atletul devean un concurs de încălzire pentru cea importantă competiţie a sezonului, Campionatul European de Juniori I, ce va avea loc între 20 şi 23 iulie, la Grosseto (Italia). „E clar, europeanul de juniori I e cel mai important concurs al anului pentru mine. Îmi doresc să am o comportare cât mai bună şi da, pot spune că balcaniada de la Piteşti e o încălzire pentru Grosseto”, a mai spus atletul devean, cel care în 2016 s-a situat pe locul 2 în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni la sporturi olimpice. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.