Blocaj feroviar pe motiv de grevă

Volodia Macovei

Ieri dimineaţă, în mai multe staţii CFR din judeţul Hunedoara, trenurile au încremenit timp de două ore, perioadă în care s-a desfăşurat un protest al angajaţilor companiei.
Ca de obicei, cei care au avut de suferit din cauza grevei ceferiştilor au fost călătorii. Din cauza perioadei orare în care a avut loc protestul sindicaliştilor din CFR, navetiştii au fost puşi în situaţia să întârzie la muncă. Mai mulţi călători s-au plâns de faptul că, atunci când au cumpărat bilete de tren, nu li s-a spus că acestea nu vor pleca la timp şi astfel, nu au avut posibilitatea să apeleze la alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţie.
Greva ceferiştilor vine pe fondul eşecului negocierilor între sindicate şi Ministerul Transporturilor, dar şi din cauza unor nemulţumiri mai vechi, legate de nivelul salariilor, eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată, dar şi de faptul că, nefiind semnate noile contracte colective de muncă, 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă ar fi în situaţia de a fi disponibilizaţi.
La nivel naţional, 278 de trenuri de călători nu au pornit din staţiile de plecare sau au fost oprite în staţiile intermediare. De asemenea, a fost nevoie de mobilizarea a peste o mie de poliţişti de la transporturi şi ordine publică, pentru a asigura ordinea în gări pe timpul grevei.
În judeţul Hunedoara, în cele două ore de grevă a ceferiştilor au fost blocate 12 trenuri de călători, din care 10 de la CFR Călători şi două de la Regio Trans: trei trenuri în Deva, două în Simeria, două în Petroşani, câte unul în Subcetate, Brănişca, Aurel Vlaicu şi Livezeni şi un tren care trebuia să se formeze atunci din Petroşani. Astfel, în judeţul nostru, cumulul de întârziere a trenurilor a fost de 1.204 minute, timpul de întârziere fiind de la 64 la 118 minute.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

2 minute ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

3 minute ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

3 minute ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

5 minute ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

10 minute ago

Tentativă de omor în municipiul Vulcan

Scenele șocante au avut loc du­minică noaptea, în fața unui club din centrul municipiului Vulcan.…

10 minute ago