Categories: Actualitate

Bilanţul pozitiv al Poliţiei Locale Deva pe anul 2015

Oana Mihnea

Agenţii Poliţiei Locale Deva au avut o activitate intensă pe parcursul anului trecut. Numai la Serviciul Ordine Publică s-au constatat 1.717 abateri de la lege şi s-au dat 524 de amenzi.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de agenţii de la Ordine Publică depăşeşte 90.000 lei, iar a bunurilor confiscate de poliţişti ajunge la 1.843 lei. Potrivit bilanţului transmis de Poliţia Locală Deva, s-au intensificat patrulările cu autospeciale în cartierele şi satele aparţinătoare municipiului, numărul acestora crescând de la 644 în anul 2014, la 778 în anul 2015. Oamenii legii au pus foarte mult accent pe identificarea şi sancţionarea cerşetorilor, dar şi pe îndrumarea către domiciliu a persoanelor fără adăpost, fiind vorba despre 588 de persoane depistate. Poliţiştii au mai intervenit pentru aplanarea a 133 de conflicte, faţă de 121 în anul 2014. De asemenea, a fost soluţionat şi un număr mult mai mare de sesizări telefonice, 787.
La Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice au fost aplicate 849 de sancţiuni, dintre care 245 amenzi şi 604 avertismente. În cadrul compartimentului Disciplină în Construcţii, activităţile de verificare în teren a existenţei autorizaţiilor de construire s-au dublat, de la 212 în anul 2014, la 439 în 2015. Poliţiştii de la Protecţia Mediului au dat 40 de sancţiuni, cei de la Activitate Comercială au aplicat 82 de sancţiuni şi au verificat peste 1.000 de persoane fizice autorizate.
Anul trecut, activitatea Biroului Juridic s-a evidenţiat prin faptul că s-au pierdut în instanţă doar trei cauze, faţă de anul 2014, când au fost şase. De asemenea, s-a reuşit recuperarea unui prejudiciu în valoare de 59.000 lei, după distrugerea sistemului de supraveghere şi de management al traficului rutier în urma accidentelor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Probabil ca se axeaza doar pe zone neobservabile pentru ca, in ce priveste zonele cele mai aglomerate din municipiu toate lucrurile sunt cum au fost. Adica la intrarea in piata te asalteaza tiganii cu telefoane de vanzare, pe Bd. Decebal si pe centru cersetorii sunt la ei acasa, sunt si femei cu copii care cersesc si nu ia nimeni nici o masura pentru protectia acelor copii. Sunt multe masini care circula pe trotuare in zona BRD si Bank Post, sunt parcate pe dalele de marmura din zona ornamentala din fata Galeriei de Arta - s-au creat gropi acolo si dalele sunt sparte, e un pericol pentru pietoni. Si inca multe alte neajunsuri despre care politia locala nu are habar! Si probabil ca nici nu vrea sa stie...

  • Cat a costat lauda asta? O gloata adunata politic sub obladuirea unui comunist si a unui caftitor. Daca ar fi sa fie examinati corect niciunul nu ar avea ce cauta in serviciul comunitatii. De cati ani e nevoie sa se prinda Lavu ca ai lui au disparut?!

  • Multe minciuni aici. Ce nu merge nu se zice. Citi i-au bani degeaba nu se zice. Bilanturile sunt facute ca iasa sefii bine. Acolo, in acest Inspectorat, sunt o gramada de ,,magarii,,.

  • Un rahat de bilant... Sa nu ne faca, ca putem si noi sa le intocmim "bilantul" incapacitatii de catre marea majoritate a acestora. In cate locuri din Deva, au rezolvat problemele existente. Problemele constante.. A mentionat cateva dintre ele, Negru Vasile.. Si exemplele pot continua. De la 1 la 10, pe scara competentei, as nota cu indulgenta nota 5.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago