Politica si administratie

Bilanţul neputinţei

05 palatul-victoria-guvern-romania1

Nicolle Ebner

 Un scurt bilanţ al reuşitelor şi nereuşitelor actualei guvernări, din ultimele şase luni de activitate, înclină balanţa spre minus, în toate domeniile. În timp ce opoziţia afirmă că singurul lucru ce poate fi analizat sunt scandalurile din coaliţie, reprezentanţii puterii susţin că, în jumătate de an, abia s-au acomodat unii cu alţii şi că de acum încolo, vor începe să se vadă roadele programului de guvernare.

O lege în jumătate de an, în rest, goana după posturi
„Ce analiză? La ce să fac analiză? La un veşnic scandal? Actualul guvern este unul de scandalagii, care a dat o lege în şapte luni. La nivel local, se întâlnesc să-şi împartă funcţiile, nicidecum pentru a găsi soluţii şi sugestii la ce să facem pentru judeţ. Prin urmare, nu am ce să analizez, pentru că nu au activitate”, comentează vicepreşedintele PNL, Mircea Ioan Moloţ.

PSD şi-a ales prost momentul intrării la guvernare?
Liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu, se apără şi spune că PSD a intrat la guvernare într-un context politic dificil, handicap amplificat şi de criza financiară ce a lovit România. Chiar şi în condiţiile acestui început extrem de anevoios alături de PDL, Cazacu apreciază că PSD Hunedoara a demarat aplicarea programului de guvernare. „Obiectivele programului de guvernare fiind stabilite pentru patru ani, nu putem spune că acestea au fost atinse în totalitate, din primele luni. Dar, în perioada imediat următoare, în funcţie şi de evoluţia politică a ţării, dar mai ales de criza financiară internaţională, sper să se vadă efectele pozitive pentru hunedoreni”, afirmă acesta. 

PDL dă vina pe PNL
Democrat-liberalii hunedoreni susţin că nu au reuşit să facă prea multe în primele şase luni de guvernare, deoarece actualul Executiv s-a ocupat mai mult de plata facturilor neachitate, lăsate de vechea guvernare. „Toţi banii care au venit prin hotărâri de guvern au fost folosiţi pentru achitarea restanţelor şi asigurarea resurselor financiare, pentru continuarea unor proiecte de infrastructură începute. În perioada următoare, vor veni bani şi pentru şcoli, şi pentru infrastructură”, afirmă vicepreşedintele PDL Hunedoara, Florian Toma.

„Teleguvernarea” şi declaraţiile populiste
Şi, pentru că veni vorba de infrastructură, potrivit cifrelor oficiale, în primele şase luni ale „teleguvernării Boc”, s-au cheltuit pentru dezvoltarea infrastructurii din România în jur de trei miliarde de euro. Adică, nici un sfert din cele 20 de miliarde de euro anunţate, în luna ianuarie, cu mare pompă, de premierul Emil Boc. Bani promişi, pentru acest an, în scopul construirii de autostrăzi, reţele de apă şi canalizare, modernizare de drumuri. Or, dacă în jumătate de an, Guvernul Boc a reuşit să aloce mai puţin de un sfert din suma promisă, de unde va scoate încă 17 miliarde de euro, până la sfârşitul anului?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura