Beriu: există lemn de foc pentru toată lumea

15 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Deşi în unele zone ale judeţului se resimte o criză acută a lemnului de foc, la Beriu va ajunge pentru toată lumea, de la instituţii la localnici.
„Avem lemn destul. Ca anul acesta, parcă nu a fost de mult timp. Asigurăm la şcoli, primărie, cămine culturale, deci, la instituţiile publice din raza noastră administrativă, dar dăm şi populaţiei. Căminele au fie sobe pe lemne, fie centrale ori sistem pe bază de curent. La primărie şi la şcoli funcţionează centrale pe lemne. Legat de populaţie, în primă fază se atribuie câte şase metri cubi, dar oferta e deja mare în rândul agenţilor economici şi cererea a scăzut, aşa că se poate pune la dispoziţie mai mult. Nu există criterii de atribuire. Pur şi simplu se depun cereri dacă se doreşte. În plus, toate persoanele cu indemnizaţie pentru handicap grav primesc câte doi metri cubi, gratis. De cazuistica socială se ocupă statul, cei în cauză beneficiind de ajutor de încălzire. Avem în preajmă ocolul privat de la Orăştie şi cele publice de la Geoagiu şi Grădişte. Noi, primăria, deţinem 2.700 de hectare de fond forestier, iar amenajamentul silvic e activ, fiind întocmit pe 10 ani. Deci, se mai obţine lemn de foc şi din rărituri“, a afirmat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Halloween Red Spuma Pool Party la Aqualand Deva

Amatorii de distracţie sunt invitaţi duminică, 3 noiembrie 2019, la cea mai tare petrecere organizată în incinta Complexului Aqualand din...

Campionatul naţional de tir cu arcul 3D de la Haţeg

Federaţia Română de Tir cu Arcul (FRTA), în parteneriat cu CSO Retezatul şi Primăria oraşului Haţeg, a organizat în localitatea...

Câmpu lui Neag: carieră la suprafaţă pentru exploatarea cărbunelui

Fiind procurate avizele necesare, la Câmpu lui Neag se pun bazele deschiderii unei cariere la suprafaţă pentru exploatarea cărbunelui.

Închide