Categories: EvenimentFlash

Bebeluş abandonat într-un container de gunoi

Maximilian Gânju

Un nou născut a fost pur şi simplu aruncat de mamă, la câteva zeci de minute după naştere, într-un container de gunoi din cartierul Aeroport, din Petroşani. Descoperit de lucrătorii de la salubritate, veniţi să ridice gunoiul, micuţul, un băieţel de 2,05 kilograme, a fost dus de urgenţă la spital şi starea lui de sănătate este satisfăcătoare, spun medicii. Poliţiştii încearcă să dea de urma mamei, care, fără să stea pe gânduri, şi-a aruncat copilaşul la gunoi. Medicii, poliţiştii, dar şi angajaţii de la salubritate spun că băieţelul va avea noroc în viaţă, pentru că a supravieţuit câteva ore în frig, a scăpat de câinii vagabonzi, dar şi de malaxorul de gunoi.

Este un copil norocos
Nou născutul a avut mare noroc, pentru că un angajat de la salubritate, înainte de a răsturna containerul în compactorul de gunoi, s-a uitat printre resturi şi a dat de făt. Omul nu s-a pierdut cu firea, a luat micuţul plin de sânge dintre gunoaie şi a văzut că era viu. A strigat la colegul său de pe maşina de gunoi să cheme salvarea. „Noi am intrat în schimb dimineaţa şi am început să ridicăm gunoiul ca de obicei. Era în jur opt şi ceva, când am ajuns la containerele de pe strada Saturn. Pe când ne pregăteam să urcăm un container pe maşină, m-am uitat în el. Am văzut un făt pus pe nişte cârpe, era plin de sânge închegat şi când l-am atins, a început să plângă. I-am spus lui Miorică (n.r. şoferul maşinii de gunoi) să sune după ajutor. A venit Ambulanţa şi l-a luat şi apoi au venit şi de la Poliţia Petroşani, ca să vadă cine este mama fără inimă, care şi-a aruncat copilul la gunoi. Eu mă uit tot timpul în containere şi tomberoane, chiar dacă treaba mea este doar să-l urc pe rampa compactorului pentru a fi golit. Nu de puţine ori, am găsit aruncate animale vii în tomberoane, căţeluşi sau pisici, şi le-am salvat. Copilul acesta va fi norocos, pentru că a scăpat cu viaţă de câinii vagabonzi, care l-ar fi sfâşiat dacă dădeau de el. A scăpat şi de îngheţ, pentru că e frig şi a plouat, dar şi de compactoarea noastră, care-l omora pe loc, îl strivea pur şi simplu”, ne-a declarat, Petru Măturar, angajatul municipalităţii, care l-a găsit pe micuţ.

În afara pericolului
Medicii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani spun că băieţelul a stat câteva ore în frig şi avea o temperatură scăzută. „Este un copilaş de două kilograme şi ceva. Copilul era născut de câteva ore, iar starea lui de sănătate este acceptabilă, pentru că după ce a stat în frig, nu poţi spune că are o stare foarte bună”, a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani. Bebeluşul este monitorizat permanent şi a fost introdus într-un incubator pentru a-şi reveni din hipotermie, iar medicii sunt optimişti cu privire la evoluţia sa.
Criminaliştii din cadrul Poliţiei Petroşani au adunat mai multe probe de la locul unde nou născutul a fost abandonat, care să-i ajute să o descopere pe femeia care şi-a aruncat pruncul la gunoi. Dacă va fi găsită, ea riscă să fie acuzată de tentativă de omor. Pe de altă parte, bărbatul care l-a salvat pe copil, ar vrea ca împreună cu ceilalţi doi colegi ai lui, să-l creştineze. „Era plin de sânge şi nu am văzut dacă e fată sau băiat. Noi suntem mai amărâţi, dar dacă nu se găseşte cineva, am vrea să-l botezăm Petru, dacă e băiat şi Petronela, dacă e fată”, a mai spus Petru Măturar.

Adoptat de un poliţist?
Într-un comunicat primit de la purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, se arată că, impresionat de povestea bebeluşului găsit în containerul de gunoi din Petroşani, comisarul de poliţie Florin Bolosin (medalion), din cadrul Serviciului de Ordine Publică, şi-a manifestat dorinţa de a-l adopta. Poliţistul, care este şi campion al Poliţiei Române şi al M.A.I. la atletism, mai are trei copii, dintre care doi sunt tot adoptaţi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

4 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

4 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

4 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

4 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

4 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

4 ore ago